Центр миротворчества

Музей миротворчества он-лайн

Новости

«УКРАЇНСЬКІ МИРОТВОРЦІ УСПІШНО ВИКОНУЮТЬ ПОСТАВЛЕНІ ПЕРЕД НИМИ ЗАВДАННЯ»

 Липень 16, 2014

З нагоди Дня українських миротворців у Головному командному центрі Збройних Сил України від імені керівництва Міноборони заступником Міністра оборони України Ігорем Кабаненком проведено сеанс відеоконференцзв’язку з українськими національними контингентами.

Заступник Міністра оборони привітав з професійним святом та заслухав доповіді командирів 18-го окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго полковника Володимира Пастухова, 56-го окремого вертолітного загону Місії ООН у Республіці Ліберія полковника Олександра Венгера та національного контингенту в Косові (Республіка Сербія) майора Володимира Горбатюка.

— Українські миротворці успішно виконують поставлені перед ними завдання. Це 715 наших військовослужбовців у 11 місіях на території восьми країн, — зазначив Ігор Кабаненко. — Основні з них — Ліберія, Демократична республіка Конго та Косово.

Заступник Міністра оборони відзначив, що поставлені завдання виконуються нашими контингентами і персоналом у повному обсязі.

— Я привітав їх з Днем українського миротворця. Звичайно, хлопці переймаються ситуацією, яка склалася в Україні. Вони тримають зв’язок і всіляко підтримують наших військовослужбовців, які виконують завдання тут. Водночас безпосередньо в районах виконання завдань миротворчих операцій, операцій з урегулювання криз, перед українцями стоять також серйозні відповідальні завдання. І те, що там знаходяться наші військовослужбовці, є свідченням того, що Україна дотримувалася і дотримуватиметься всіх міжнародних зобов’язань, зокрема і в кризових регіонах, у «гарячих точках», — наголосив Ігор Кабаненко.

Він зазначив, що, окрім безпосереднього виконання завдань, наші військовослужбовці набувають цінного бойового досвіду, досвіду застосування озброєння та військової техніки. Відбувається злагодження військових колективів — вертолітних і механізованих підрозділів та інженерного підрозділу, який працює в Косові.

— Я, звичайно, подякував нашим миротворцям, які виконують там ці непрості і відповідальні зав-дання, — зазначив Ігор Кабаненко. — Але сьогодні військовослужбовці Збройних Сил України безпосередньо в районі виконання зав-дань антитерористичної операції масово виявляють приклади мужності, героїзму та відваги. Вони створюють умови для стабільності в регіоні. Без стабільності, без миру неможливий розвиток. Це найголовніше, на чому сьогодні зосереджені зусилля наших військових.

Було наголошено, що основне завдання Збройних Сил України — відновити стабільність та порядок, створити умови для того, щоби люди могли жити спокійно, діти — ходити в школу, дорослі — працювати, заробляти на життя.

— Наші миротворці кажуть, що готові за наказом негайно прибути на Батьківщину і виконувати поставлені завдання. Водночас ще раз хочу зауважити, що там також є важливі завдання, важливі місії, які вони виконують чесно, професійно та набувають необхідного досвіду. І, звичайно, ми з нетерпінням після успішного виконання завдань чекаємо їх в Україні. Я бажаю їм успіхів у виконанні поставлених завдань, підвищення бойової майстерності, всього найкращого. Їм, їхнім сім’ям — благополуччя, — додав заступник Міністра оборони України Ігор Кабаненко.

Володимир КОРНІЯКА,

«Народна армія»

http://na.mil.gov.ua/8247-ukra%D1%97nski-mirotvorci-uspishno-vikonuyut-postavleni-pered-nimi-zavdannya

Центр миротворчества