Центр миротворчества

Музей миротворчества он-лайн

Новости

ДоДня українських миротворців відбулася відеоконференція з національними контингентами

15.07.2014

Сьогодні, 15 липня, з нагоди Дня українських миротворців в Головному командному центрі Збройних Сил України заступник Міністра оборони України Ігор Кабаненко провів сеанс відеоконференцзв’язку з командирами українських національних контингентів.

Від імені керівництва обороннного відомства та Збройних Сил Ігор Кабаненко привітав з професійним святом та заслухав доповіді командирів 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго полковника Володимира Пастухова, 56 окремого вертолітного загону Місії ООН у Республіці Ліберія полковника Олександр Венгера та національного контингенту в Косово (Республіка Сербія) майора Володимира Горбатюка.

Більше 700 військовослужбовців ЗС Ураїни беруть участь у понад 10 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки під проводом ООН, НАТО та у складі спільних миротворчих сил.

«Українські миротворці успішно виконують поставлені перед ними завдання», – зазначив Ігор Кабаненко.

За словами заступника Міністра оборони, хлопці звичайно переживають щодо ситуації яка відбувається в Україні. Вони тримають зв’язок і всіляко підтримують військовослужбовців, які виконують завдання в АТО.

«Окрім безпосереднього виконання завдань у складі контингентів, наші військовослужбовці набувають цінного бойового досвіду, навичок застосування озброєння та військової техніки. І те, що там знаходяться наші військовослужбовці – це свідчення того, що Україна дотримувалася і дотримуватиметься всіх міжнародних зобов’язань, в тому числі і в кризових регіонах, регіонах “гарячих точок”, – наголосив Ігор Кабаненко.

Він по-батьківськи заспокоїв хлопців, які знаходяться далеко за кордонами нашої держави у час, коли їхні однополчани беруть участь у кровопролитних боях під час  АТО.

«Сьогодні військовослужбовці Збройних Сил України безпосередньо в районі виконання завдань антитерористичної операції масово демонструють приклади мужності, героїзму та відваги. Вони створюють умови для стабільності у регіоні. Без стабільності, без миру неможливий розвиток. Це найголовніше на чому сьогодні зосереджені зусилля наших військових», – зазначив Ігор Кабаненко під час відеоконференції з командирами українських національних контингентів.

До Дня українських миротворців з метою вшанування мужності і звитяги, зразкового виконання службових обов’язків, вірності присязі учасників миротворчих операцій та забезпечення збереження пам’яті славетних героїв-миротворців, які загинули під час виконання обов’язків у складі українських національних контингентів у військових частинах, організаціях та установах Збройних Сил України відбулися урочисті заходи з вшанування військовослужбовців та працівників ЗС України, які брали участь у складі українських національних контингентів.

Прес-служба Міністерства оборони

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247458672&cat_id=244277212

Центр миротворчества