Центр миротворчества

Музей миротворчества он-лайн

Новости

Незважаючи на важку ситуацію, Україна продовжить участь у миротворчій діяльності ООН, – прес-центр ООН

01 листопада, 2014

Незважаючи на важку ситуацію в країні, українські миротворці продовжать службу в гарячих точках світу під прапором ООН.

Про це заявив заступник директора департаменту міжнародних організацій МЗС України Юрій Вітренко, що відає спеціальними політичними питаннями виступаючи сьогодні в Четвертому комітеті Генеральної Асамблеї ООН, – повідомляє прес-служба ООН.

Юрій Вітренко нагадав, що Україна бере участь у миротворчій діяльності ООН ось уже більше 20 років. За цей час 34 тисячі українських громадян взяли участь в понад 20 миротворчих місіях ООН в різних регіонах по всьому світу. За словами Юрія Вітренко, вони були задіяні у військовій, поліцейській, громадянській та політичній діяльності миротворчих операцій.

«Навіть в умовах, коли Україна зіткнулася із зовнішньою агресією, країна зберегла відданість своїй обіцянці брати участь в операціях ООН з підтримання миру», – сказав представник українського МЗС.

Він додав, що, незважаючи на важку ситуацію в країні, Україна продовжує направляти операції ООН вертолітні підрозділи.

Вітренко запевнив, що українські військові, працюючі в місіях ООН в Демократичній Республіці Конго (ДРК), в Ліберії і в Кот-д’Івуарі продовжать виконання своїх мандатів.

Вітренко наголосив, що Україна буде й надалі надійним партнером ООН у здійсненні діяльності з підтримки миру.

Представник України підтримав ініціативу Генерального секретаря ООН провести глобальну оцінку діяльності «блакитних касок» з тим, щоб вона відповідала реаліям XXI століття. Юрій Вітренко закликав приділяти більше уваги проблемі безпеки миротворців.

http://zik.ua/ua/news/2014/11/01/nezvazhayuchy_na_vazhku_sytuatsiyu_ukraina_prodovzhyt_uchast_ u_myrotvorchiy_diyalnosti_oon__prestsentr_oon_536894

Центр миротворчества