Центр миротворчества

Музей миротворчества он-лайн

Новости

Уряд дбає про миротворців

30.05.2007

Міністерство фінансів України вітає військовослужбовців Збройних Сил, які працюють в миротворчих місіях, із їхнім професійним святом.

Розуміючи всю небезпечність та важливість діяльності миротворців для підтримки миру та стабільності в різних країнах світу, минулого року Уряд запровадив універсальну схему щомісячної грошової винагороди в іноземній валюті, розмір якої підвищено з квітня 2006 року в середньому на 10% (з 500-1000 дол. США на місяць до 550-1100 дол. США відповідно).

Такі дії Уряду направлені на посилення соціальних гарантій військовослужбовцям ЗСУ зі складу українських миротворчих контингентів та миротворчого персоналу, утримання яких здійснюється за рахунок бюджетних коштів.

Крім того, даним категоріям військовослужбовців виплачуються надбавки за розмінування в розмірі 15% щомісячної винагороди в іноземній валюті та за виконання службових обов’язків у важких кліматичних умовах - в розмірі 10-15%.

Слід також врахувати, що за особами, які входять до складу миротворчих контингентів та персоналу України, зберігаються виплати в національній валюті в розмірі 100% окладу за військове (спеціальне) звання, посадового окладу або середньої заробітної плати за останнім місцем служби чи роботи, надбавки за вислугу років, інших додаткових видів грошового забезпечення постійного характеру.

Таким чином, загальна сума виплат грошової винагороди, наприклад старшого офіцера зі складу миротворчого контингенту в Ліберії (з урахуванням виплат в іноземній та національній валюті) складає близько 1500 дол. США на місяць, що перевищує аналогічну виплату іншого військовослужбовця Збройних Сил, який проходить військову службу на території України, приблизно на 4500 гривень щомісяця

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=80652679

Центр миротворчества