Центр миротворчества

Музей миротворчества он-лайн

Новости

Питання підготовки та участі у міжнародних миротворчих операціях та впровадження єдиних стандартів управління військами обговорили Головнокомандувачі ЗС України і Німеччини

01.10.2007

Сьогодні в рамках візиту в Україну у Києві відбулася церемонія офіційної зустрічі Генерального інспектора Бундесверу (Головнокомандувач Збройних сил Німеччини) генерала Вольфганга Шнайдерхана.

Також відбулася зустріч віч-на-віч генерала Вольфганга Шнайдерхана з начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України генералом армії України Сергієм Кириченком та переговори у складі військових делегацій двох країн.

Під час переговорів представники української та німецької військових делегацій обговорили військові аспекти регіональної безпеки та широке коло питань розвитку військового співробітництва між збройними силами України та ФРН. Зокрема, щодо співпраці в питаннях підготовки та участі у міжнародних миротворчих операціях, впровадження єдиних стандартів управління військами, розвитку відносин експериментальних бригад ЗС України зі з’єднаннями Бундесверу.

Генерал армії України Сергій Кириченко також ознайомив свого німецького колегу зі станом виконання у поточному році заходів Державної програми розвитку ЗС України на 2006-2011 роки.

У свою чергу генерал Вольфганг Шнайдерхан ознайомив представників української військової делегації з питаннями розвитку та трансформації Бундесверу, а також основними завданнями, функціями, системою підготовки та принципами застосування сил спеціального призначення Бундесверу.

По завершенні переговорів генерал Вольфганг Шнайдерхан здійснив візит ввічливості до тимчасово виконуючого обов’язки Міністра оборони України Леоніда Полякова.

Сьогодні ж Генеральний інспектор Бундесверу генерал Вольфганг Шнайдерхан ознайомився з роботою Ситуаційного центру Головного командного центру Збройних Сил України.

Також генерал Вольфганг Шнайдерхан відвідав Об’єднане оперативне командування Збройних Сил України, де ознайомився з його основними завданнями і функціями та взяв участь у відеоконференції з українськими миротворчими контингентами в Косовому та Ліберії.

2 жовтня представники німецької військової делегації на чолі з генералом Вольфгангом Шнайдерханом перебуватимуть на Чернігівщині, де відвідають розташування 1-ї окремої Гвардійської танкової бригади Сухопутних військ ЗС України.

Тут німецькі військові ознайомляться з повсякденною діяльністю цього танкового з’єднання, загальними принципами підготовки воїнів-танкістів, а також озброєнням частини. Зокрема, ознайомляться з динамічними та бойовими можливостями танка Т-64 БМ “Булат”.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=93410207

Центр миротворчества