Центр миротворчества

Музей миротворчества он-лайн

Новости

Генерал-майор Сергій Безлущенко: Українські миротворці отримують значно менше, ніж в військовослужбовці інших миротворчих контингентів

09.08.2006

“На сьогодні українські миротворці отримують як що не найменше, то значно менше, ніж в середньому військовослужбовці інших миротворчих контингентів”. Про це у Косовому в інтерв’ю кореспонденту інформаційного агентства повідомив начальник Центру поточних операцій Головного командного центру ЗС України генерал-майор Сергій Безлущенко, який очолює оперативну групу Міністерства оборони України на період ротації “УкрПолбату”.

“Я думаю, що це питання повинно бути розглянуто на відповідному державному рівні для того, щоб збільшити оплату наших миротворців”, – зазначив генерал-майор Сергій Безлущенко.

Як він додав, грошове забезпечення солдата українського миротворчого контингенту складає в середньому 600 доларів на місяць, офіцера - близько 900. 

“При цьому ця сума приблизно однакова для наших військових як в Косовому так і в Ліберії. Єдина відмінність – з-за важких кліматичних умов грошове забезпечення в Ліберії збільшено на 10%, але цього не достатньо”, – зазначив  генерал-майор Сергій Безлущенко.

У той же час він додав, що паралельно з отриманням грошового забезпечення у валюті наші миротворці, перебуваючи у місії, отримують й грошове утримання в гривнях, яке нараховується від суми, яку він отримував в Україні за останньою посадою, але без нарахування 33%.

“Це питання необхідно врегульовувати. Адже саме на ці гроші живе родина миротворця поки він перебуває у місії. Я вважаю, що необхідно внести відповідні пропозиції до Верховної Ради та Уряду”, – висловив свою думку генерал-майор Сергій Безлущенко.

Він також додав, що життя та здоров’я українських миротворців застраховане страховою компанією “Оранта”.  У разі загибелі військовослужбовця його сім’я отримує близько 100 тисяч доларів, а при пораненні в залежності від групи інвалідності від 30 до 70 тисяч доларів.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=44163919

Центр миротворчества