Украинские миротворцы в Либерии
 

Наліт екіпажів українського миротворчого контингенту сягнув вже понад 1750 годин

20.03.2015

Восьмий місяць поспіль особовий склад чергової – двадцятої ротації 56 окремого вертолітного загону Збройних Сил України Місії ООН у Ліберії спільно з авіаційною групою загону, що задіяна в операції ООН у Кот-Д’Івуарі, продовжують виконувати миротворчі завдання. Загальний наліт екіпажів вертолітних ланок вже сягнув понад 1750 годин. Перевезено понад 3000 пасажирів та майже 120 тон вантажу.

Розповідаючи про результати, командир загону військовий льотчик першого класу полковник Петро Пліс зазначає, що уся діяльність особового складу підрозділів національного контингенту направлена на бездоганне виконання взятих на себе зобовязань з підтримки миру та безпеки у країнах африканського континенту. У Кот-Д’Івуарі зокрема, екіпажі вертолітних ланок на штатних Мі-24 виконують демонстраційні польоти в районах відповідальності, здійснюють патрулювання кордонів країни, супроводжують конвої та забезпечують авіаційну підтримку наземних. Водночас у Ліберії, польотні завдання для льотчиків загону в яких на озброєнні знаходяться  вертольоти Мі-8 переважно полягають у доставці вантажів у найвіддаленіші куточки країни, перевезенні особового складу миротворчих контингентів, проведенні повітряної розвідки. Крім того, у зв’язку зі спалахом у Ліберії лихоманки Ебола, до звичних польотних завдань додались польоти в інтересах таких організацій як Всесвітня організація охорони здоров’я, Червоного Хреста, Медики без кордонів, Всесвітня продовольча програма.

– Впродовж виконання миротворчих завдань, – розповідає полковник Петро Пліс, – військовослужбовцями національного контингенту 20 ротації забезпечено проведення виборів до сенату Республіки Ліберія, візит до країни Генерального секретаря ООН Пана Гі Муна. Неодноразово екіпажі загону, підняті з режиму Stand by, доставляли важкохворих у медичні центри Ліберії. Водночас, завдяки спланованим заходам навчально-бойової підготовки значно зріс і льотний вишкіл особового складу вертолітних ланок. Ми неодноразово проводили тренування з проведення пошуково-рятувальних операцій, навчання з відпрацюванням питань виходу на ціль та її знищення за вказівками авіанавідника, впродовж ротації вже проведено 12 нічних льотних змін. За показником 1750 годин нальоту криється щоденна праця як льотного складу національного контингенту такі і особового складу служб наземного забезпечення.

 

Сергій Фурдик

http://krula.com.ua/news.php?category=1&id=1966

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества