Украинские миротворцы в Либерии
 

Українські миротворці в Ліберії провели тренування з евакуації постраждалих на воді

04.09.2014

У прибережній смузі Атлантичного океану льотчики та особовий склад рятувальної парашутно-десантної групи 56 ОВЗ Збройних Сил України Місії ООН у Ліберії провели тренування з евакуації умовно постраждалих на воді.
Екіпажі вертольота Мі-8 практично відпрацьовували польотні завдання на виконання рятувальних робіт з режиму висіння над водною поверхнею. Зі слів командира загону військового льотчика I класу полковника Петра Пліса, тренування носило умовний характер і передбачало відпрацювання льотним складом низки складних практичних елементів.
– Серед усіх національних контингентів, які під егідою ООН виконують миротворчу місію у Ліберії, – зазначив полковник Петро Пліс, – лише українські миротворці здійснюють авіаційні завдання з пошуку та евакуації потерпілих як і з суші, так і з водної поверхні. Щодня для виконання таких завдань у 30-тихвилинній готовності перебуває визначений екіпаж загону. Такі тренування дають кожному українському миротворцю хорошу практику та можливість підтримувати свій фаховий вишкіл на високому рівні.
За роботою українських миротворців спостерігали представники Місії ООН у Лібері, зокрема начальник AIR OPS Center місії ООН у Ліберії, представники регіонального офісу з керування безпекою польотів західноафриканського регіону ООН, відділу технічного контролю та контролю якості авіації ООН. Вони дали високу оцінку роботі українських миротворців.

Сергій Фурдик

http://www.krula.com.ua/news.php?category=1&id=1650

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества