Украинские миротворцы в Либерии
 

Заступник командувача Місії ООН у Ліберії: Боєготовність українських миротворців вражає

14.01.2014

56 окремий вертолітний загін національного контингенту Місії ООН у Ліберії відвідав заступник командувача Місії в цій країні бригадний генерал Сабір Алі. Під час  брифінгу його ознайомили з історією, діяльністю та досягненнями українського контингенту. Сабір Алі відвідав аеродром вертолітного загону, де йому продемонстрували зразки озброєння та техніки, а також засоби інженерно-авіаційного обслуговування. Посадовцю показали вертоліт Мі-8 з повним бойовим комплектом.

«Я приємно вражений тим, що побачив в українському контингенті, – заявив заступник командувача Місії ООН у Ліберії бригадний генерал Сабір Алі. – У 56 вертолітному загоні служать справжні професіонали, які готові діяти в будь-яких умовах і в будь-який час. Військовослужбовці за короткий час трансформують транспортний вертоліт у бойовий і навпаки, завдяки чому командування місії не має необхідності залучати бойові вертольоти з сусідніх країн. Я задоволений знаннями та діями рятувальної парашутно-десантної групи, яка часто вилітає на завдання з екіпажем вертольота».

Сабір Алі привітав весь особовий склад 56 вертолітного загону з 10 річницею перебування українського національного контингенту на Чорному континенті та побажав їм успіхів у нелегкій справі – підтримувати мир там, де його потребують.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=246973914

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества