Украинские миротворцы в Либерии
 

УКРАЇНСЬКІ КОЛЬОРИ В АФРИКАНСЬКОМУ НЕБІ

 Серпень 11, 2014

Завершилась чергова, 20, ротація 56-го окремого вертолітного загону ЗС України Місії ООН у Ліберії. З прибуттям заключної групи військовослужбовців до африканської країни загін у повному складі розпочав виконання миротворчих завдань, повідомляє Управління преси та інформації Міністерства оборони України.

З особовим складом загону проводяться заняття щодо особливостей виконання миротворчих завдань в африканській державі. Зокрема, для льотно-підйомного складу проведено низку брифінгів щодо завдань Місії ООН, порядку виконання польотних завдань та їхньої специфіки в різних районах країни, особливостей використання навігаційних засобів, дотримання заходів безпеки. Для проведення занять було запрошено спеціалістів AIR OPS Center Місії ООН.

У командуванні загону зазначають, що з моменту прийому повноважень льотчики нової ротації на вертольотах Мі-8 та Мі-24 провели в африканському небі понад 50 годин. У важких кліматичних умовах континенту, де в розпалі сезон дощів, перевезено велику кількість особового складу, вантажів. Крім базового майданчика 56-го окремого вертолітного загону, що дислокується в міжнародному аеропорту Робертсфілд, українські екіпажі несуть чергування на аеродромі Грінвілл та в сусідній країні Кот-д’Івуар.

— Умови виконання миротворчої місії сьогодні є непростими, але особовий склад загону з честю виконає це завдання. Українські миротворці розуміють, яка це відповідальність і в який непростий для нашої держави час нас направлено забезпечувати мир на африканському континенті. Усі військовослужбовці — фахівці наземних служб, льотно-підйомний склад — уже приступили до виконання завдань, — зазначив командир загону льотчик першого класу полковник Петро Пліс. — Щоправда, льотчики, бортові техніки та бортові перекладачі, які прибули до країни другим бортом, повинні пройти ще певну підготовку, скласти заліки з допуску до виконання польотів, тренування з виживання в умовах тропічного клімату під час аварійної посадки чи вимушеного покидання вертольота. Цей процес ще триває, а після його завершення уже весь льотно-підйомний склад приступить до виконання зав-дань, — додав полковник Петро Пліс.

http://na.mil.gov.ua/8935-ukra%D1%97nski-kolori-v-afrikanskomu-nebi

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества