Украинские миротворцы в Либерии
 

Різдвяні кутя і коляда - за десять тисяч кілометрів від рідного дому

10.01.2014

Що таке Різдво по-Ліберійськи не з чуток знають українські миротворці, військовослужбовці 56-го окремого вертолітного загону національного контингенту місії ООН Ліберії.

Африканське святкування християнського свята відбувалось із почестями і українськими звичаями. А розпочалось усе із святої вечері. Як годиться, смакували лише пісні страви - вареники з капустою, картоплю. Звісно не обійшлося і без коронної різдвяної страви – куті. А щоб трапеза була чимбільш схожою на українську, кожен із хлопців привіз із собою харчові приправи, добавки і родинні секрети. Увесь час на столах горіла свічка - образ Христа, благодаті, віри та духовної радості.

Першим привітав миротворців із Різдвом офіцер з питань релігії майор Віктор Голодюк. Він побажав усім чоловікам зберегти в серці віру світлого свята Різдва сина Божого Ісуса Христа.

Привітав бійців зі святом і командир вертолітного загону військовий льотчик 2-го класу полковник Олександр Венгер. Він побажав їм та їхнім сім’ям родинного затишку, благополуччя та завжди мирного неба над головою. А головне аби усі повернулися на батьківщину здоровими і мужніми.

Весь православний та греко-католицький світ відзначає найвеличніше свято в році – народження Ісуса Христа, - сказав полковник Венгер. – Воно має дуже давню історію, яку кожен з нас повинен знати та повчати нею своїх дітей. Бажаю усім миротворцям божої віри, ласки та добра, щоб завжди були віддані своїй державі та народу.

Віктор Ануфрієв

http://www.krula.com.ua/news.php?category=2&id=947

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества