Украинские миротворцы в Либерии
 

Завершилася ротація особового складу окремого вертолітного загону ЗСУ, що виконував миротворчі завдання у Ліберії

18.02.2013

18 лютого о 07.00 у Міжнародному аеропорту “Львів” імені Данила Галицького здійснив посадку літак “Боїнг-737-230” Місії ООН, який в рамках чергової ротації доставив на Батьківщину групу українських миротворців 56-го окремого вертолітного загону ЗС України, що виконували завдання сил Місії ООН у Ліберії. Третім рейсом в Україну повернулися 91 військовослужбовець загону на чолі із командиром льотчиком-снайпером полковником Андрієм Когутом.

На рідній землі миротворців зустріли перший заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Бессараб, перший заступник командира 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України генерал-майор В’ячеслав Назаркін, рідні та близькі миротворців.

Після проходження процедури митного та прикордонного контролю миротворці виходили у термінал зони прильоту і опинялися в обіймах своїх родин. Зустрічаючих було небагато, адже основу вертолітного загону 17-ї ротації складають військові авіатори, які проходять службу на Херсонщині. Решта особового складу представлено фахівцями авіаційних частин міст Броди та Новий Калинів, що на Львівщині.

Трохи згодом відбувся урочистий мітинг з нагоди завершення чергової ротації 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України і прибуттям в Україну всього особового складу 17-ї ротації миротворчої місії у далекій африканській країні.

Під час урочистостей генерал-лейтенант Сергій Бессараб прийняв доповідь від командира 56-го окремого вертолітного загону полковника Андрія Когута про успішне завершення миротворчої місії 17-ї ротації, привітав миротворців із поверненням на Батьківщину і подякував їм за сумлінно виконаний обов’язок.

По завершенню мітингу військовослужбовці, які повернулися з Ліберії, вирушили автобусами до міста Броди у розташування 16-ї окремої бригади армійської авіації 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, де вони пройдуть акліматизацію та повне медичне обстеження.

Слід зазначити, що процедура карантину триватиме не більше 7 діб. Після ретельного обстеження фахівцями-медиками миротворці роз’їдуться по своїх військових частинах, а звідти – у відпустки до родин.

Також цим же літаком прибула й оперативна група на чолі із начальником штабу 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України полковником Ігорем Павловським.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=246069961

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества