Украинские миротворцы в Либерии
 

Понад 167 годин в африканському небі провели з початку травня екіпажі 56-го окремого вертолітного загону

13.05.2013

Військовослужбовці 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у Ліберії, де командиром військовий льотчик 1 класу полковник Петро Пліс, продовжують виконувати покладені на них завдання. Тільки з 1-го по 10-те травня в повітря щодня піднімалося від трьох до восьми  вертольотів типу Мі-8 та Мі-24. До виконання польотів залучалося до 130 миротворців із підрозділів льотного складу, інженерно-авіаційної та тилової служб, аеродромно-технічного забезпечення, зв’язку і близько 20 одиниць техніки.

«Упродовж перших двох тижнів травня українські екіпажі провели у небі на вертольотах Мі-8 та Мі-24 понад 167 годин, здійснено 117 вильотів, перевезено 744 пасажирів, більш 9,5 тонн вантажів, – розповідає полковник Петро Пліс. – Наші вертольоти літали до всіх віддалених куточків Ліберії. Крім патрулювання  та повітряної розвідки парою Мі-24 вздовж кордонів з Кот-д’Івуаром та Гвінеєю, було виконано патрулювання території. Крім того, два екіпажі на вертольотах Мі-8 постійно знаходяться на чергуванні у 30- і 45-хвилинній готовності до вильоту у режимі SAR STAND BY та STAND BY».

Варто зазначити, що до кожного вильоту проходить відповідна самостіна підготовка екіпажів, проведення тренажів та контролю готовності до польотів і чергування.

«Під час підготовки льотний склад, зокрема, вивчає порядок виконання поставлених задач, заходи безпеки відповідно до запланованих завдань із урахуванням тактичної, метеорологічної та орнітологічної обстановки, дії екіпажу при виникненні особливих випадків у польоті, роблять розрахунок злітної ваги та залишку пального на борту на різних етапах польоту. Також проходять тренажі з штурманської підготовки, зв’язку тощо», – розповів начальник служби безпеки польотів загону підполковник Павло Комишев.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=246323690

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества