Украинские миротворцы в Либерии
 

У Ліберії відбулася чергова ротація особового складу 56-го окремого вертолітного загону ЗС України Місії ООН

06.09.2006

Відповідно до рішення спеціального представника Генерального Секретаря ООН та наказу командувача силами Місії цієї міжнародної організації у Ліберії військовослужбовці 56-го окремого вертолітного загону ЗС України продовжують виконувати оперативні завдання з майданчику Грінвіл, розташованого за 250 кілометрів на південний схід від базового табору українського миротворчого контингенту.

5 вересня відбулася чергова планова ротація особового складу українського миротворчого контингенту, який виконує оперативні завдання на майданчику Грінвіл у визначеній зоні відповідальності парою вертольотів Мі-24.

Рішенням командира 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України Місії ООН у Ліберії полковника Ігоря Бевзи старшим оперативної групи з виконання завдань на майданчику Грінвіл, яка налічує 16 посадових осіб, призначено льотчика 2 класу старшого льотчика вертолітної ланки Мі-24 підполковника В’ячеслава Деянова.

Попередня оперативна група на чолі з одним із кращих командирів екіпажів – командиром вертолітної ланки Мі-24 підполковником Ігорем Морозовим після виконання поставлених завдань повернулася до базового табору загону.

“Не дивлячись на складні метеорологічні умови та виконання завдань окремо від основних сил загону, особовий склад виконав завдання Місії ООН чітко, злагоджено та професійно”, – зазначив під час розбору польотів командир українського миротворчого контингенту полковник Ігор Бевза.

Він також подякував особовому складу оперативної групи загону на майданчику Грінвіл на чолі з підполковником Ігорем Морозовим за зразкове виконання своїх обов’язків.

Під час постановки завдань льотному складу загону командир 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України відзначив та заохотив низку посадових осіб, зокрема, підполковника Ігоря Морозова, капітанів Володимира Бондаренка, Олексія Максимова і Руслана Рудніцького, а також сержанта служби за контрактом Михайла Сидоренка.

Варто додати, що з початку виконання завдань вертолітники 56-го окремого вертолітного загону ЗС України Місії ООН у Ліберії 5-ї ротації провели в африканському небі майже 2100 годин, здійснили 2162 вильотів, перевезли майже 12 тисяч пасажирів та понад 277 тонн корисного вантажу.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=47049310

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества