Украинские миротворцы в Либерии
 
05.05.2006

В рамках чергової ротації 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, який виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії старший оперативної групи Міністерства оборони України – командувач ракетних військ і артилерії Сухопутних військ ЗС України генерал-майор Володимир Рябоконь підбив підсумки роботи оперативної групи та заслухав відповідних посадових осіб.

Під час наради генерал-майор Володимир Рябоконь звернув увагу посадових осіб робочої групи на вирішення усіх існуючих проблем.

“Після нашої роботи не повинно залишитися невирішених питань життєдіяльності українського миротворчого контингенту. Необхідно створити умови та надати допомогу для впевненого та сумлінного виконання завдань окремим вертолітним загоном”, – наголосив він.

У період ротації з 21 квітня посадовими особами оперативної групи було проведено значну роботу щодо вивчення стану справ в українському миротворчому контингенті, підбито підсумки роботи попереднього загону та постановки основних завдань керівному складу вертолітного загону нової, 5-ї ротації. Крім того, офіцери групи надали командуванню загону допомогу у вирішенні існуючих проблем.

Довідка. 56-й окремий вертолітний загін ЗС України виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії з січня 2004 року.

Загальна чисельність загону – 300 військовослужбовців. На озброєнні загону знаходяться 8 вертольотів Мі-8 та 6 вертольотів Мі-24. Серед основних завдань Місії ООН у Ліберії, що виконують українські авіатори, – перевезення персоналу Місії та високоповажних осіб, перевезення вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених, польоти спостереження, повітряне супроводження переміщення військ.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=35878666

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества