Украинские миротворцы в Либерии
 

Вертолітники ЗС України Місії ООН у Ліберії відсвяткували День авіації в африканському небі

29.08.2006

День авіації, який відзначався в Україні 27 серпня, особовий склад 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України Місії Організації  Об’єднаних Націй у Ліберії зустрів у напруженому робочому режимі.

Святковий день для українських авіаторів розпочався о 5-й годині ранку. До польотів було залучено п’ять вертольотів  Мі-8 та два Мі-24.

Протягом дня наші авіатори провели в небі понад 25 годин, перевезли 176 пасажирів та понад 7 тонн вантажу. На землі до забезпечення польотів було залучено 160 військовослужбовців та 25 одиниць техніки. Завдання щодо організації та проведення польотів посадовими особами інженерно-авіаційної служби, зв’язку та тилу були виконані чітко і злагоджено.

Після того, як крайній борт повернувся до пункту постійної дислокації, а його екіпаж здав особисту зброю та доповів про виконання поставлених завдань, для особового складу 56-го окремого вертолітного загону ЗС України Місії ООН у Ліберії розпочалися урочистості з нагоди Дня авіації.

Під час урочистих зборів з особовим складом командир вертолітного загону військовий льотчик 1-го класу полковник Ігор Бевза привітав особовий склад та довів поздоровлення командувача Сухопутних військ Збройних Сил України. Також він побажав підлеглим міцного здоров’я і наснаги та  висловив переконання у тому, що кожний структурний підрозділ загону і у подальшому чітко та злагоджено працюватиме в ім’я престижу нашої держави.

– Сумлінним виконанням службових обов’язків, високим рівнем професіоналізму, самовідданістю та чіткою реалізацією завдань керівництва Місії ООН ми робимо вагомий внесок у стабілізацію обстановки та підтримання  миру у Ліберії, а також примножуємо авторитет нашої держави та її Збройних Сил на міжнародної арені, – наголосив полковник Ігор Бевза.

Начальник штабу – перший заступник командира загону підполковник Микола Гаранюк довів святковий наказ про заохочення почесними грамотами і подяками кращих фахівців миротворчого контингенту – підполковників Петра Пліса, Олександра Антосіка, Сергія Остапенка, майорів Євгена Голованова, Віталія Бондаря, Віктора Литвиненка, Владислава Мєха, Олега Корнійчука, Михайла Марисая, капітанів Євгена Вакуленка, Володимира Коваленка, Івана Панова, старших лейтенантів Олександра Мойсеєнка і Валерія Віщуна, а також лейтенанта Тимура Пістрюги.

Варто додати, що до Дня авіації військовослужбовці українського миротворчого контингенту  підійшли з вагомими показниками: з 29 квітня 2006 року, коли особовий склад 56-го окремого вертолітного загону 5-ї ротації розпочав виконання завдань за призначенням, вертолітники провели в африканському небі 1979 годин, здійснили 2053 вильоти, перевезли понад 11 тисяч пасажирів та майже 263 тонни корисного вантажу.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=46153293

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества