Украинские миротворцы в Либерии
 

У Ліберії відбулася робоча зустріч оперативних груп миротворчих контингентів з командуванням українських миротворців

29.08.2006

У базовому таборі українського миротворчого контингенту в Ліберії відбулася робоча зустріч оперативних груп шведського, ірландського та пакистанського контингентів з командуванням 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України щодо підготовки та проведення спільних навчань сил швидкого реагування Місії ООН у цій африканській країні.

Під керівництвом командира 56-го окремого вертолітного загону ЗС України полковника Ігоря Бевзи у взаємодії з представником відділу планування і застосування авіації Місії ООН у Ліберії підполковником Едуардом Буринським в ході зустрічі були узгоджені питання підготовки і проведення спільного навчання сил швидкого реагування під керівництвом командувача Місії.

Одним із компонентів операції, яка спланована на 31 серпня поточного року, є застосування вертолітної техніки для супроводу, переміщення та авіаційної підтримки сил швидкого реагування Місії ООН у Ліберії.

Начальником групи безпеки польотів 56 окремого вертолітного загону підполковником Сергієм Остапенком та штурманом загону майором Глібом Заїкою було доведено порядок застосування вертольотів для виконання завдань за легендою операції.

Після узгодження питань взаємодії та виконання завдань у відповідності із задумом операції представникам оперативних груп шведського, ірландського та пакистанського контингентів було продемонстровано групу бойового управління та вертольоти Мі-24 і Мі-8, які використовуватимуться під час проведення спільного навчання.

Наприкінці робочої зустрічі представник відділу планування та застосування авіації Місії ООН у Ліберії підполковник Едуард Буринський подякував командиру 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України полковнику Ігорю Бевзі за підготовку і якісне проведення відповідного заходу.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=46178789

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества