Украинские миротворцы в Либерии
 

Українські миротворці візьмуть участь у святкуванні Дня проголошення Незалежності Ліберії

26.07.2006

Сьогодні, 26 липня, західно-африканська республіка Ліберія відмічає День проголошення Незалежності країни.

На запрошення Президента Ліберії пані Елен Джонсон Серліф та спеціального представника Генерального Секретаря ООН пана Аллана Досса командування 56-го окремого вертолітного загону ЗС України візьме участь в урочистих заходах, присвячених цьому державному святу.

Програмою державного свята передбачається проведення низки церемоніальних та культурних заходів: звернення Президента країни пані Елен Джонсон Серліф до Ліберійського народу та гостей урочистого зібрання, виступ спеціального представника Генерального Секретаря ООН в Ліберії пана Аллана Досса, покладання квітів пам’яті борцям за свободу і незалежність держави, святкові концерти і масові культурні заходи.

Довідка. 56-й окремий вертолітний загін ЗС України розпочав свою миротворчу місію у Ліберії у січні 2004 року. 301 наш військовий на африканській землі виконує завдання з перевезення персоналу Місії ООН та вантажів, здійснює повітряне супроводження переміщення військ Місії, медичне транспортування та евакуацію поранених тощо.

За цей час наші військові авіатори виконали майже 16.000 польотів, під час яких провели у небі біля 15 тисяч годин, перевезли більше 60 тисяч пасажирів та 1.600 тонн вантажу.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=42713616

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества