Украинские миротворцы в Либерии
 

Група бойового управління 56-го окремого вертолітного загону ЗС України Місії ООН у Ліберії здійснила практичне тренування з наведення вертольотів на наземні цілі

22.06.2006

Група бойового управління 56-го окремого вертолітного загону ЗС України Місії ООН у Ліберії здійснила практичне тренування з наведення вертольотів на наземні цілі.

До визначеного району – ліберійського селища Маршал – колона українських військових, яка включала чотири машини групи бойового управління та 16 осіб оперативної групи, здійснила 120-кілометровий марш вздовж узбережжя Атлантичного океану.

По прибуттю на місце військовослужбовці групи бойового управління, яку очолював начальник штабу українського вертолітного загону підполковник Микола Гаранюк, провели розвідку місцевості, підготували майданчик для бойової роботи та визначили цілі.

Після завершення підготовчих заходів наші військові авіатори провели практичні тренування. У взаємодії з парою вертольотів Мі-24 було виконано 6 наведень на визначені наземні цілі.

Варто додати, що тільки протягом 20 червня вертолітники 56-го окремого вертолітного загону здійснили 37 вильотів під час яких провели у небі майже 25 годин, перевезли 147 пасажирів та майже 4 тонни вантажу. Враховуючи сезон тропічних дощів, що розпочався у Ліберії, це є доволі високим показником.  

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=40148762

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества