Украинские миротворцы в Либерии
 
22.05.2006

У штабі Місії ООН в Ліберії місті Монровія відбулась робоча зустріч командувача силами Місії ООН в цій африканської країни генерал-лейтенанта Іссаака Обіакора з командиром 56-го окремого вертолітного загону ЗС України полковником Ігорем Бевзою.

Основна мета зустрічі полягала в уточнені завдань для українського вертолітного загону та обговорення особливостей їх виконання з віддалених від базового табору майданчиків Грінвіл.

Під час зустрічі генерал-лейтенант Іссаак Обіакора дав високу оцінку діяльності українського миротворчого контингенту та висловив упевненість в тому, що завдання, які покладені на 56-й окремий вертолітний загін будуть і в подальшому виконуватись на високому рівні чітко, злагоджено і відповідально.

Слід зазначити, що з 12 травня цього року у відповідності до рішення спеціального представника Генерального Секретаря ООН в Ліберії пана Алана Досса українські вертолітники приступили до виконання оперативних завдань з майданчиків Грінвіл. Вперше вони виконують завдання з патрулювання парою вертольотів Мі-24 у відриві від пункту постійної дислокації та основних сил національного миротворчого контингенту, адже  майданчики Грінвіл розташовані на відстані 250 км на південний схід від базового табору українського контингенту. Також для обслуговування авіатехніки на майданчиках Грінвіл також задіяно 16 українських фахівців.

Довідка. 56-й окремий вертолітний загін ЗС України виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії з січня 2004 року.

Загальна чисельність загону – 301 військовослужбовець. На озброєнні загону знаходяться 8 вертольотів Мі-8 та 6 вертольотів Мі-24. Серед основних завдань Місії ООН у Ліберії, що виконують українські авіатори, - перевезення персоналу Місії та високоповажних осіб, перевезення вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених, польоти спостереження, повітряне супроводження переміщення військ.

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества