Украинские миротворцы в Либерии
 

За три місяці загальний наліт екіпажів вертолітного загону ЗС України Місії ООН в Ліберії перевищив 1000 годин

22.06.2006

Командування 56-го окремого вертолітного загону ЗС України Місії ООН в Ліберії підбило підсумки роботи за три місяці п’ятої ротації.

“Льотному складу не соромно за свою роботу. Екіпажі загону показали дійсно відмінні результати, отримали практику виконання завдань під керівництвом Місії ООН та безцінний досвід експлуатації техніки у умовах спекотного і вологого клімату”, – зазначив командир 56-го окремого вертолітного загону військовий льотчик 1-го класу полковник Ігор Бевза.

Станом на 22 червня наліт кожного льотчика українського вертолітного загону складає більш ніж 36 годин, а загальний наліт наших авіаторів становить 1001 годину. За три місяці українські льотчики перевезли 5875 пасажирів та більше ніж 120 тонн вантажу.

Під час підведення підсумків слова подяки адресувалися екіпажам Мі-8, де командирами підполковники Юрій Рущак, Петро Пліс, Андрій Чипорнюк, Олександр Антосік, майор Віктор Опанасюк. Саме на них покладаються найважливіші та найскладніші завдання - польоти на майданчики обмежених розмірів з максимальною вагою, польоти на максимальну практичну дальність, в райони з недостатнім метеорологічним забезпеченням.

Серед кращих екіпажів ланки Мі-24 – екіпажі підполковників Сергія Остапенко, Ігоря Морозова і В’ячеслава Дернова. Вони з підлеглими щоденно патрулюють кордони та найбільш проблемні ділянки Ліберії. Цілодобове чергування на майданчику Грінвіл та виконання завдань відокремлено від пункту базування основних сил контингенту покладає подвійну відповідальність на особовий склад ланок Мі-24.

“Перша тисяча годин нальоту – це рубікон професіоналізму особового складу контингенту, високий рівень відповідальності та самовіддачі всіх структурних підрозділів загону. Ми докладаємо максимум зусиль для стабілізації обстановки і підтримання миру в цьому африканському регіоні та підтримуємо високий імідж нашої держави на міжнародній арені”, – наголосив полковник Ігор Бевза.  

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=40181491

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества