Украинские миротворцы в Либерии
 
10.05.2006

Свято Великої Перемоги особовий склад 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, який виконує завдання Місії ООН у Ліберії, зустрів у напруженому робочому режимі.

З 5-ї години ранку на шести вертольотах Мі-8 та двох Мі-24 українські авіатори провели в небі майже 33 години і за цей час перевезли 260 пасажирів та понад 4 тонни вантажу.

На землі до забезпечення польотів було залучено 135 військовослужбовців та 25 одиниць техніки. Завдання щодо організації та проведення польотів посадовими особами інженерно-авіаційної служби, зв’язку та тилу були виконані чітко і злагоджено.

Урочисті заходи з нагоди Дня Перемоги розпочалися вже після 19-ї години, коли крайній борт повернувся в пункт постійної дислокації, екіпаж здав особисту зброю та доповів про виконання поставлених завдань.

Під час проведення урочистих зборів з особовим складом командир вертолітного загону військовий льотчик 1-го класу полковник Ігор Бевза привітав підлеглих з нагоди святкування Великої Перемоги, зачитав святкові поздоровлення Міністра оборони України, Командувача Сухопутними військами Збройних Сил України та тимчасового повіреного у справах України у Гвінейській Республіці, побажав усім миротворцям міцного здоров’я, наснаги та професіоналізму, а кожному структурному підрозділу загону – чіткої та злагодженої роботи в ім’я престижу нашої держави.

Начальником штабу – першим заступником командиру загону підполковником Миколою Гаранюком  був доведений святковий наказ про заохочення почесними грамотами і подяками кращих фахівців миротворчого контингенту: підполковника Сергія Недогібченка, підполковника медичної служби Івана Шеваги, майорів Олександра Широкопояса та Олександра Лісничого, прапорщика Дмитра Левка, старшини служби за контрактом Віталія Потєхи та молодшого сержанта служби за контрактом Віктора Рябка.

Варто зазначити, що до 61-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні військовослужбовці українського миротворчого контингенту нової ротації підійшли з вагомими показниками: з 28 квітня, коли особовий склад 56-го окремого вертолітного загону 5-ї ротації розпочав виконання завдань за призначенням, вертолітники провели у спекотному африканському небі майже 267 годин, перевезли 854 пасажирів та майже 38 тонн вантажу.

Довідка. 56-й окремий вертолітний загін ЗС України виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії з січня 2004 року.

Загальна чисельність загону – 300 військовослужбовців. На озброєнні загону знаходяться 8 вертольотів Мі-8 та 6 вертольотів Мі-24. Серед основних завдань Місії ООН у Ліберії, що виконують українські авіатори, – перевезення персоналу Місії та високоповажних осіб, перевезення вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених, польоти спостереження, повітряне супроводження переміщення військ. 

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=36253221

Пресса о миротворцах в Либерии

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества