Украинский контингент в Ираке
 
В Іраку загинув український кулеметник Руслан Андрощук

Дмитро СИНЯК    

06.04.2004

Вчора о 6.00 за київським часом український контингент, який дислокується в іракському місті Аль-Кут, взяв під контроль мерію, телецентр, міст через річку Тигр та інші важливі об’єкти.


Також українські миротворці заарештували озброєне формування, представники якого намагалися влаштувати вогневі позиції для обстрілу базового табору 6-ї окремої механізованої бригади.

У другій половині дня у місті з’явилися численні озброєні групи, які намагалися захопити стратегічно важливі об’єкти. За міст через річку Тигр зав’язався бій, під час якого іракські бойовики пострілом з ручного протитанкового гранатомета підбили український бронетранспортер. Вибухом було поранено шістьох українських військовослужбовців. Один з них, кулеметник взводу спеціального призначення розвідувальної роти рядовий Руслан Андрощук, помер під час евакуації в базовий табір. Стан п’ятьох інших військовослужбовців оцінюється лікарями як стабільний. У медпункті зараз перебувають рядовий Ігор Чікель, рядовий Михайло Петришинець, старший лейтенант Олександр Корольчук, капітан Олексій Свідерський та майор Сергій Карлаш.

http://archive.wz.lviv.ua/articles/29135

Пресса об украинском контингенте в Ираке

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества