Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Прес-центр АТО

Прес-центр АТО

ЗВЕДЕНІ ДАНІ ІАЦ РНБОУ НА 12:30 – 06 ЛИСТОПАДА 2014

Ситуація в зоні АТО

На окупованих територіях Сходу України та на кордоні з РФ спостерігається зростання кількості російських військ.

Зокрема, за оперативними даними, за останню добу до прикордонних з Україною районів з боку Ростова-на-Дону перекинуто близько 60 одиниць бронетехніки. На залізничну станцію міста Каменськ-Шахтинський прибув ешелон з 50-ти танками Т-64 і 10 командно-штабними машинами без розпізнавальних знаків.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко, зафіксовано також ешелони з технікою, що прослідували через м. Молодогвардійськ Луганської області.

Водночас командування ЗС РФ перевело окремі частини військово-транспортної авіації в Підмосков’ї та Рязанській області до бойової готовості. Це передбачає можливість оперативної доставки літаками Іл-76 додаткових підрозділів і військової техніки до кордону з Україною.

Росіяни продовжують здійснювати повітряну розвідку на кордоні та в контрольованих районах вздовж лінії бойових зіткнень. Загалом впродовж доби зафіксовано 6 безпілотників та один вертоліт. Безпілотники зафіксовано над Маріуполем та над його околицями. Вертоліт зафіксовано на кордоні з окупованим Кримом.

Інтенсивність обстрілів позицій сил АТО не зменшилася. Найбільшу активність ворог проявляв на Донецькому напрямку. Бойовики обстріляли з мінометів, гранатометів та іншої стрілецької зброї позиції в районі н.п. Піски, Мар’їнка, Авдіївка, Тарамчук, Новокалинове, Орлівка, Майорськ.

У Донецьку бойовики завдали чергового мінометного удару по аеропорту та продовжують обстрілювати житлові квартали. Внаслідок вибуху на спортивному майданчику ЗОШ №63 артилерійського снаряда, випущеного з підконтрольної бойовикам території, загинуло 2 підлітка, 4 – отримали поранення.

дыра в заборе вовнутрь

Направление удара - журналист

Направление удара 2 - телеканал

направление удара 3 - привязка к местности

направление удара 4 - общий план

направление удара 5 - карта

направление удара 6 - карта

За оперативними даними, снаряд випущено з боку Макіївки, де базуються угрупування терористів. Служба безпеки України вже порушила кримінальне провадження за цим фактом.

На Дебальцевському напрямку терористи з мінометів та гранатометів обстріляли наші позиції в районі н.п. Дебальцеве, Ленінське, Вуглегірськ, Кам’янка, Орлово-Іванівка.

На відрізку між Волновахою та Маріуполем бойовики обстріляли з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї позиції сил АТО біля Старогнатівки, Новоласпи, Гранітного.

Під Луганськом з артилерії та стрілецької зброї терористи обстріляли наші позиції біля н.п. Вільхове та Старий Айдар. На Первомайському напрямку обстріляно наші позиції біля н.п. Чорнухине, Міус, Фрунзе, Кримське, Золоте та Гірське.

В усіх випадках, коли Збройні сили України мають підтверджену інформацію про розташування вогневих точок терористів, наші артилеристи відкривають вогонь на ураження. Зокрема, у районі н.п. Волноваха та Піски було знищено диверсійно-розвідувальні групи противника, біля н.п. Фрунзе знищено 2 мінометних розрахунки терористів.

За минулу добу загиблих серед українських військових немає, поранено 9 військовослужбовців.

Президент України Петро Порошенко підписав Закон про внесення змін до Державного бюджету на 2014 рік. Це дозволить профінансувати витрати на протезування учасників антитерористичної операції, які отримали тяжкі поранення. На ці потреби додатково виділено 9,2 млн. грн.

Учора Міністерство оборони підписало Протокол про співробітництво з міжнародною компанією PricewaterHouseCoopers Україна, яка здійснить аудит всіх підприємств Міноборони. На замовлення Міністра оборони буде проведено комплексний моніторинг і діагностику діяльності концернів і державних підприємств, що входять до сфери управління Міноборони, щодо ефективності їх функціонування та наявності корупційних тіньових схем. За результатами аудиту Міністру оборони України буде надано пропозиції для подальшого ухвалення управлінських рішень. Наразі до сфери управління оборонного відомства належать 118 суб’єктів господарювання.

На виконання рішень Ради національної безпеки і оборони України Кабінет Міністрів України ухвалив проект закону щодо посилення кібербезпеки України. Також схвалено Постанову «Про затвердження Плану заходів програми захисту державних інформаційних ресурсів».

Йдеться про формування захищеної інформаційної структури всіх державних органів. Крім цього, на меті – виключити можливість втручання у роботу інформаційно-телекомунікаційних систем, у тому числі, спецслужбами іноземних держав.

Ситуація в населених пунктах зони АТО

4 листопада співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю у Запоріжжі ліквідували найбільший на сьогодні канал постачання зброї із зони АТО. До складу злочинної групи входило 10 осіб, які проживали в різних населених пунктах Запорізької, Київської та Одеської областей.

Зброя-1

Зброя-2

Зброя-3

Зброя-5

Зброя-6

Учасники організованої злочинної групи з транснаціональними та міжрегіональними зв’язками протягом березня-листопада поточного року налагодили канал постачання із зони проведення АТО вогнепальної зброї та боєприпасів, які в подальшому збували в Запорізькій, Одеській, Херсонській, Харківській, Дніпропетровській та Київській областях, а також поставляли до країн ближнього зарубіжжя.

Спільними зусиллями правоохоронців МВС та СБУ вилучили арсенал зброї: 5 гранатометів, 4 кулемети Дегтярьова, 15 автоматів Калашникова, пістолет-кулемет SZ-26, 15 гвинтівок Мосіна, обріз мисливської рушниці, пістолет Glock, пістолет Beretta, пістолет Маузер, 9 пістолетів та  124 гранати (РГД, Ф-12, Ф-1 та РГО). Слідче управління за матеріалами УБОЗ відкрило кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Поштові відділення України на звільнених від терористів територіях наразі забезпечено необхідними коштами для виплати пенсій цього місяця включно до 7 листопада, банківські установи – включно до 5 листопада. Профінансовано 2,4 млрд гривень пенсійних виплат. Станом на сьогодні, у зв’язку з воєнними діями на сході країни, виплати пенсій та грошових допомог профінансовано в 22 районах та містах Донецької області, та в 15 – Луганської області.

Водночас терористи у підконтрольних районах Донецької області грабують банкомати та відділення банків. Це унеможливлює проведення розрахунків та позбавляє людей засобів до існування.

Учора рятувальники ДСНС доправили для жителів Сєверодонецька Луганської області черговий вантаж гуманітарної допомоги для  забезпечення першочергових потреб людей. Рятувальники доставили 35 тонн вантажу, в якому – продукти харчування (крупи, макаронні вироби, згущене молоко), дитяче харчування (молочні каші, пюре для дітей, соки), речі першої необхідності та дитячі засоби гігієни. Наразі триває розвантаження фур на складах. У подальшому працівники Луганської ОДА розповсюдять цю гуманітарну допомогу серед жителів регіону. Як ми повідомляли, 4 листопада рятувальники ДСНС України доставили на Донбас 47 тонн гуманітарної допомоги.

Гуманітарка ДСНС-9

Гуманітарка ДСНС-10

Гуманітарка ДСНС-11

Гуманітарка ДСНС-13

Гуманітарка ДСНС-14

На виділені з держбюджету кошти загалом доправлено близько 370 тонн гуманітарної допомоги. Ще планується доставити до 60 тонн.

Протягом доби піротехнічні підрозділи ДСНС України виявили та знешкодили 149 одиниць боєприпасів, з них: 37 мінометних мін, 28 артилерійських снарядів та 94 інших вибухонебезпечних предмети. Обстежено 2,4 га територій. Загалом від початку робіт перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів 960 адміністративних споруд та інших будівель. Обстежено понад 1486,6 га територій. Виявлено та знешкоджено 26 661 одиниць боєприпасів.

Міжнародна підтримка

Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що санкції проти Росії залишаться такими, якими вони є зараз, і залежатимуть від розвитку ситуації в Україні.

Державний секретар США Джон Керрі заявив, що якщо «мінські домовленості» будуть виконані в повному обсязі, санкції проти Росії можуть бути скорочені, а якщо цього не станеться і порушення домовленостей триватимуть, «тиск тільки зростатиме». Джон Керрі також додав, що США закликають Росію та її маріонеток у Східній Україні припинити бойові дії біля Маріуполя і Донецького аеропорту, виконати умови припинення вогню й почати працювати для відновлення контролю України за її кордоном.

Міністр закордонних справ Канади Джон Берд заявив, що влада країни серйозно стурбована інформацією про російські війська, які переміщуються до українського кордону. Глава канадського МЗС закликав РФ «негайно відкликати війська від прикордонних регіонів», і зазначив, що Канада продовжить стежити за розвитком ситуації і продовжить роботу з партнерами і союзниками, щоб збільшити тиск на РФ для припинення її агресивних дій.

Міністерство закордонних справ України в офіційній заяві щодо вручення повідомлення про заборону в’їзду в Росію до 31 грудня Вірі Савченко – сестрі незаконно утримуваної в РФ Надії Савченко, назвало такий крок Росії безпідставним та спрямованим на подальше вчинення тиску на незаконно утримувану Надію Савченко шляхом грубих та демонстративних порушень її процесуальних прав і нехтування загальнолюдських потреб. Посольству України в РФ доручено направити Росії ноту відповідного змісту.

http://mediarnbo.org/category/press-materials-ua/page/2mediarnbo.org/category/press-materials-ua/?futurmediarnbo_org/category/press-materials-ua/page/2mediarnbo_org/category/press-materials-ua/page/1/?future

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества