Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Прес-центр АТО

Прес-центр АТО

ЗВЕДЕНІ ДАНІ ІАЦ РНБО НА 12:30 – 31 ГРУДНЯ 2014

За останню добу ситуація у зоні АТО принципово не змінилася. Зафіксовані факти застосування терористами важкого озброєння. Водночас, за уточненою інформацією, ніч у зоні АТО пройшла спокійно, після опівночі не було зафіксовано жодного обстрілу позицій наших військових.

Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Антитерористичної операції Андрій Лисенко.

За оперативною інформацією, бойовики нарощують сили, перекидаючи нові підрозділи до лінії розмежування в районі Донецька, Дебальцевого, Первомайська, Стаханова та Сєверодонецька. За даними розвідки, відбувається як ротація, так і прибуття нових підрозділів ЗС РФ до Донецька та інших населених пунктів. Частина з них екіпіровані під бойовиків «ДНР».

Незважаючи на створення нових бандформувань з метою демонстрації рішучості до поновлення бойових дій «за незалежність» псевдо республік, у місцевих бойовиків погіршується морально-психологічний стан. На окупованих територіях розгортається посилена агітація за вступ місцевих мешканців до лав регулярних підрозділів терористичної організації «ДНР». Встановлено, що після значних втрат бойовиків влітку,  та через проблеми з своєчасною виплатою грошового забезпечення, кількість громадян, які бажають стати терористами, значно скоротилася.

За останню добу одного українського військовослужбовця було поранено, загиблих немає.

Учора захисники Маріуполя – військовослужбовці інженерних підрозділів Збройних Сил України – успішно відпрацювали завдання щодо протидії висадки десанту умовного противника та захисту берегової лінії Азовського моря.Українські військові за складних погодних умов на плаваючих транспортерах типу ПТС-2 провели інженерну розвідку та застосували мінний заслон. Підрозділи військових інженерів посилили захист територій поблизу стратегічно важливих об’єктів та відпрацювали чіткий план протидії терористичним актам в регіоні.

Навчання інженерних підрозділів у Маріуполі-1

Навчання інженерних підрозділів у Маріуполі-2

Навчання інженерних підрозділів у Маріуполі-3

Навчання інженерних підрозділів у Маріуполі-4

Навчання інженерних підрозділів у Маріуполі-5

Навчання інженерних підрозділів у Маріуполі-6

Посилені заходи безпеки успішно перешкоджають вивезенню зброї із зони проведення АТО.

Так, минулої ночі, під час проведення фільтраційних заходів співробітники міліції на станції Слов’янськ затримали чоловіка, який намагався провезти 2 гранати РГ та 1 гранату Ф-1.

Ведеться слідство. Нагадуємо, що це та аналогічні правопорушення караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Затриманий у Слов'янську-1

Затриманий у Слов'янську-2

Задля інформування громадян про дії у разі екстрених ситуацій вибухотехнічна служба Міністерства внутрішніх справ оприлюднила відео про правила поводження з потенційно вибухонебезпечними предметами.

https://www.youtube.com/watch?v=FYdHBc8F8so

Українська держава та європейські партнери допомагають мирним мешканцям сходу України, що постраждали від дій терористів.

Данська рада у справах біженців розпочала у Запорізькій та Дніпропетровській областях короткотерміновий проект з надання фінансової допомоги внутрішньо переміщеним особам, щоб полегшити їх проживання в умовах зимового періоду. Учора представники цієї організації заявили, що планується надати одноразову фінансову допомогу 2000 сім’ям, а 143 родини вже її отримали. Данська рада є неурядовою організацією, яка була заснована у 1956 році, наразі працює із внутрішньо переміщеними особами у понад 30 країнах світу. Український проект реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Управління цивільного захисту Донецької області надало гуманітарну допомогу мирним мешканцям окупованих територій. Через контрольний пункт в районі н.п. Суха Балка поблизу м. Дзержинська прослідував вантажний автомобіль з 9 тоннами продуктів харчування.

За інформацією уряду, у Донецькій області станом на сьогодні відновлено 5413 об’єктів на суму близько 43 млн. грн., зокрема: 479 житловий будинок, електропостачання в 165 населених пунктах та 8 об’єктів електропостачання, 66 об’єктів теплопостачання, 30 шкіл,  17 дитячих садків.

Учора до киян-військовослужбовців Національної гвардії, що проходять службу у зоні АТО, відправилися з 270 пакетів з новорічними подарунками. Наші захисники отримають теплі шкарпетки, предмети гігієни, солодощі, вітальні листівки, обереги, дитячі малюнки та вироби. Ці подарунки виготовили вихованці Сквирського дитячого будинку «Надія», Центру допомоги безпритульним дітям «Місто щасливих дітей», учні міжнародного ліцею «Гранд», учні Центру реабілітації дітей з ДЦП.

Дитячі подарунки для нацгвардійців-1

Дитячі подарунки для нацгвардійців-2

Дитячі подарунки для нацгвардійців-3

Цивілізований світ посилює санкційний тиск на російського агресора у зв’язку з окупацією Криму

Міністерство фінансів США оголосило, що американські підприємці мають 1 місяць для повного згортання бізнесу в Криму. Про це йдеться в документі, розміщеному на сайті цієї установи. Американські компанії та громадяни, відповідно до запроваджених раніше санкцій, повинні до 12:01 1 лютого 2015 року припинити бізнес у Криму. Зокрема йдеться про згортання інвестицій, а також операцій, контрактів та інших угод, які були укладені до 20 грудня 2014 року щодо імпорту та експорту товарів, надання послуг і технологій.

http://mediarnbo.org/category/press-materials-ua/page/2mediarnbo.org/category/press-materials-ua/?futurmediarnbo_org/category/press-materials-ua/page/2mediarnbo_org/category/press-materials-ua/page/1/?future

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества