Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

ЗВЕДЕНА ІНФОРМАЦІЯ ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНОГО ЦЕНТРУ РНБОУ НА 17:00 27 ЧЕРВНЯ 2014 РОКУ

Рішення щодо продовження чи скасування режиму одностороннього припинення вогню буде ухвалене Президентом України Петром Порошенком після консультацій з керівництвом українських силових відомств – командувачем Національної гвардії, міністром внутрішніх справ, начальником Генштабу та іншими членами Ради національної безпеки і оборони.

Про це заявив сьогодні на щоденному брифінгу Інформаційно-аналітичного центру речник РНБОУ Андрій Лисенко. За його словами, Верховний головнокомандувач прийме остаточне рішення до кінця, оскільки період тимчасового припинення вогню закінчується сьогодні о 22:00.

Терористи продовжують порушувати умови перемир’я

Сьогодні, 27 червня, бойовики розпочали активні дії в районі населеного пункту Семенівка Донецької області. Поблизу опорного пункту підрозділів сил антитерористичної операції спостерігалося переміщення танків та живої сили бойовиків.

Близько полудня в районі населеного пункту Червонопартизанськ Луганської області відбувся мінометний обстріл опорного пункту. Втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає.

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

Чинниками зростання напруженості в регіоні сьогодні залишаються блокування терористами роботи Державного казначейства, Нацбанку, порушення водопостачання. На даний момент найкритичніша ситуація з водою залишається у Волновахському районі Донецької області. Роботи з відновлення нормального режиму подачі води по каналу Сіверський Донець-Донбас ведуться безперервно. Наповнення водою каналу продовжується.

До роботи місцевих органів влади з надання допомоги громадянам, які перебувають у зоні проведення бойових дій і які покидають територію АТО, активно долучаються представники гуманітарних фондів, громадських організацій, волонтери, жителі області. Наприклад, у Добропіллі місцеві органи влади допомогли облаштуванню 120 сімей. У Святогорськ волонтерами доставлено понад 15 тонн медикаментів і продуктів харчування для переселенців із зони конфлікту, які передані до соціальних установ міста, де розташувались діти з матерями із Слов’янська, Краматорська і Червоного Лиману.

Терористи продовжують руйнувати інфраструктуру. Так, у районi станції Городнiй Донецької області пролунало два вибухи. Виїздом слідчо-оперативної групи МВС України встановлено, що на 958-му кілометрі залізничного перегону станція Городнiй – станція Кiндращiвська-Нова невідомими особами було здійснено два підриви головної залізничної колії на залізничному мосту. На щастя, міст не пошкоджено. Постраждалих під час вибухів немає. За кілька годин ремонтною бригадою на цій ділянці відновлено.

Військові навчання

У одній із артилерійських баз озброєння Збройних Сил України відбулися спільні тактико-спеціальні навчання військовослужбовців і рятувальників Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій України у Рівненській області. Учасники навчання відпрацювали три основні етапи, серед яких зіткнення залізничного локомотива, внаслідок чого він перекинувся та загорівся, загоряння у складі пально-мастильних матеріалів, ліквідація пожежі в деревообробному цеху та евакуація з небезпечної зони потерпілих робітників.

Благодійна допомога армії

Українці активно допомагають армії. За рахунок продажу казначейських зобов’язань «Військові» було зібрано суму понад 23 млн. грн. Зокрема, на ці кошти вже закуплено та передано до Збройних Сил України 4400 бронежилетів. До кінця липня заплановано передати до війська 17 тисяч бронежилетів.

На БТР-80, які залучаються до АТО, за кошти благодійників встановлять додатковий захист. Державне підприємство «Харківський механічний завод» за домовленістю з Міністерством оборони України встановить на 30 бронетранспортерах БТР-80, які використовують сили антитерористичної операції, додаткові захисні екрани. Як показав бойовий досвід, ця проста конструкція убезпечує екіпаж бойових машини від дії кумулятивних пострілів, випущених з гранатометів типу РПГ. Потрапивши у решітку, граната застрягає і розривається на відстані півметра від броні.

За даними, які ми отримали, українців, які прибули приїхали зі східних областей до родичів у Російську Федерацію, намагаються видати за біженців. Державним інформаційним агенціям Росії дано вказівку використовувати цю інформацію, формуючи у російських громадян «картинку» про начебто наявність біженців з України.

http://mediarnbo.org/?page_id=341

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества