Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Прес-центр АТО

Прес-центр АТО

ЗВЕДЕНІ ДАНІ ІАЦ РНБОУ НА 17:00 – 24 ВЕРЕСНЯ 2014 РОКУ

Президент України Петро Порошенко сьогодні підписав закон про внесення змін до Податкового та Митного кодексів України щодо звільнення від оподаткування продукції оборонного призначення. За цим законом від оподаткування звільнюється ввезення продукції оборонного призначення на митну територію України під час дії особливого періоду, введення надзвичайного стану та у період проведення антитерористичної операції шляхом звільнення від оподаткування митом продукції оборонного призначення, за переліком, що встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Також сьогодні Президент України підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування благодійної допомоги», за яким на час проведення антитерористичної операції, благодійна допомога, що надається на потреби нашим військовим, звільняється від оподаткування податком на доходи фізичних осіб згідно Реєстру волонтерів.

Усі підписані Закони набувають чинності з дня опублікування.

Ситуація в населених пунктах зони АТО

Глава держави надав розпорядження Міністру оборони направити до зони проведення АТО військових комісарів. У Розпорядженні Президента зазначається, що на посади військових комісарів, які вивільняються, можуть призначатися військовослужбовці – учасники антитерористичної операції, які зазнали поранення, іншого ушкодження здоров’я, однак визнані військово-лікарськими комісіями придатними за станом здоров’я для проходження військової служби.

На територіях тимчасово підконтрольних терористам, погіршується ситуація із життєзабезпеченням та соціальними виплатами. Так, у Луганській області на 34 вугільних підприємствах ДП «Луганськвуглереструктуризація», робітникам не виплачується заробітна плата, не підтримується життєзабезпечення шахт. Аналогічна ситуація із виплатою заборгованостей зберігається на комунальних підприємствах Алчевська – «Алчевськтеплокомуненерго», «Алчевське житлово-експлуатаційне об’єднання», «Алчевськпастранс» та «Алчевське Управління водопровідно-каналізаційного господарства». При цьому фахівці відзначають неготовність міста до опалювального сезону.

У Донецьку, незважаючи на щоденні обстріли з боку терористів та російських військових, КП «Донецькміськтепломережа» розпочало заповнення систем опалення в місті. Водночас, через недостатній об’єм води, що подається у місто, «Донецькміськводоканал» попереджає про можливі перебої з водопостачанням.

За оперативною інформацією, терористи продовжують тиск на представників сфери освіти. Зокрема, бойовики виселяють з квартир керівництво Луганського національного університету ім. Т.Шевченка та намагаються вивезти їхні особисті речі з помешкань. До того ж, терористи вже провели інвентаризацію майна в квартирах педагогів, які не повернулися до Луганська до 22 вересня.

Як ми повідомляли вранці, більшість студентів і викладачів Донецького національного університету не можуть працювати і вчитися у окупованому терористами місті через свою принципову патріотичну позицію.  Міністерство освіти і науки вже прийняло рішення про розміщення вищого навчального закладу у Вінниці. Спочатку туди поїде лише ректор ДНУ для вибору відповідних корпусів.

http://mediarnbo.org/category/press-materials-ua/page/2mediarnbo.org/category/press-materials-ua/?futurmediarnbo_org/category/press-materials-ua/page/2mediarnbo_org/category/press-materials-ua/page/1/?future

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества