Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 07 жовтня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 07 жовтня 2021

Ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, збройні формування Російської Федерації і надалі здійснюють обстріли позицій Збройних Сил України.

Центр  TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр – FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Протягом минулої доби, 6 жовтня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню.

В напрямку Нью-Йорка та Кримського ворог відкривав вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу Новолуганського противник тричі обстріляв наші позиції, при цьому два рази зі стрілецької зброї та один раз — з підствольних гранатометів.

В районі Південного окупанти здійснили прицільний обстріл з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

На збройні провокації противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь та змусили його припинити вогневу активність.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 07 жовтня 2021

Станом на 09:00 ранку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Командування Об’єднаних сил ЗС України

Заняття з бойової підготовки – важливий елемент підготовки українського військовослужбовця. В районі проведення операції Об’єднаних сил до такого вишколу ставляться особливо, адже кожен воїн повинен бути готовим до будь-якого розвитку ситуації.
Так, у механізованій бригаді імені короля Данила пройшли тактико-спеціального заняття із військовослужбовцями зенітного ракетно-артилерійського дивізіону. Бійці виконали вправи стрільб по наземним цілям, а саме знищували умовний БТР противника, який рухався зі швидкістю 30 кілометрів на годину.
Крім цього вартові неба відпрацювали на практиці заняття із розгортання у бойове та згортання у похідне положення зенітних установок «ЗУ-23-2».
Інформація головнокомандувача ЗС України

Головнокомандувач ЗС України, генерал-лейтенант Валерій Залужний наразі знаходиться в районі проведення ООС.

“Ситуація в районі проведення #ООС під контролем Об‘єднаних сил. Громадяни, будьте впевнені у своїй безпеці! Вірте в #ЗСУ! Щасливий бути поруч із побратимами”. – зазначив головнокомандувач ЗСУ на своїй сторінці у ФБ.

Інформація Генерального штабу ЗС України

Учора, 06 жовтня, під головуванням начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Шаптали, підбито підсумки за результатами роботи експерно-оціночних груп НАТО на визначених пунктах управління під час стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля — 2021».
У ході СКШН відпрацьовувались питання управління угрупованнями військ у ході операції сил оборони. В основу практичних дій було покладено виконання спільних завдань підрозділами Збройних Сил України та держав-партнерів й членів НАТО. Участь у заході взяли представники збройних сил Великої Британії, Канади, Литовської Республіки, США, Королівства Швеції, ФРН та офісу НАТО в Україні.
– Дуже важливо, що ви відгукнулися на запрошення та взяли участь в СКШН «Об’єднані зусилля — 2021». Для нас актуально почути оцінку тим управлінським процесам, за якими спостерігали офіцери експерно-оціночних груп. Це покращить взаємодію та взаємосумісність Збройних Сил України з арміями держав-членів НАТО, таким чином сприяючи євроатлантичній стабільності, – наголосив генерал-лейтенант Сергій Шаптала.
Керівник однієї з еспертно-оціночних груп бригадний генерал ЗС Великої Британії Метью Бірч відзначив зусилля, які докладаються керівництвом ЗС України в питаннях удосконалення процесів управління військами.
– Приємно відзначити, що українські військові експериментують і такі прагнення потрібно підтримувати, – сказав бригадний генерал Метью Бірч.
Під час наради керівники еспертно-оціночних груп поділилися спостереженнями за роботою штабів під час навчань та окреслили пропозиції щодо вдосконалення структури пунктів управління та процесів підготовки й прийняття рішень.
– Висловлені нашими партнерами пропозиції та висновки будуть проаналізовані на робочих нарадах керівного складу ЗС України та враховані під час планування подальших заходів підготовки, – підсумував начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Шаптала.
Довідково:
Стратегічне КШН «Об’єднані зусилля — 2021» тривало з 22 по 30 вересня 2021 року на всіх основних військових полігонах, а також в акваторії Чорного й Азовського морів.
Процедури планування відбувалися за новими принципами управління підрозділами та їхнього застосування, розробленими відповідно до директив Північноатлантичного альянсу.
На етапі підготовки особового складу до участі у СКШН «Об’єднані зусилля – 2021» був проведений навчально-тренувальний курс оперативної підготовки в рамках операції «Орбітал» та мобільної тренувальної групи Об’єднаного командування Об’єднаних Збройних Сил НАТО «Брюнссум» для офіцерів Командування об’єднаних сил Збройних Сил України. Це посилило спроможності Командування діяти спільно зі штабами збройних сил країн-партнерів, які входять до складу НАТО.
Командуванням морської піхоти ВМС ЗС України був розгорнутий основний командний пункт управління для керівництва підлеглими та приданими силами, що виконують навчально-бойові завдання. Окрім українських військовослужбовців, до складу командного пункту увійшли представники збройних сил Великої Британії, США, Канади та Швеції.

Інформація Головного управління розвідки МО України 

Курсанти факультету підготовки спеціалістів військової розвідки та спеціального призначення Військової академії м. Одеса вдосконалюють бойову майстерність у польових умовах!
На полігоні Центру забезпечення навчального процесу академії триває польовий вихід майбутніх офіцерів-розвідників.
Під час проведення занять курсанти факультету вдосконалюють свої навички у водінні бойових машин, спеціальній розвідці, а першокурсники здійснять свій перший стрибок із парашутом.

Інформація  Командування ССО ЗС України

Сучасні SOF – це підрозділи, на які покладено виконання широкого спектру завдань. Засідки, диверсійні і контрдиверсійні дії, виконання розвідувальних завдань різними методами, зокрема, і агентурними.

Це лише частина задач, що виконують підрозділи ССО України. Часто Сили спеціальних операцій працюють в умовах швидкоплинного тактичного фону.

Тож, кожен оператор повинен реагувати на зміну ситуації, приймати нестандартні рішення, і використовувати умови навколишнього середовища на свою користь. Все це є пріоритетами, що відрізняють ССО від інших підрозділів українського війська.

Інформація Служби безпеки України

СБУ попередила серію терактів, які планували на Закарпатті спецслужби РФ.
Організатор, який планував здійснити підпал Генконсульства сусідньої країни та замовити вбивство громадського діяча, наразі переховується на території агресора.
Його особу встановлено, а матеріали кримінального провадження передано до суду.
 

Втрати російсько-окупаційних військ

Інформація щодо втрат російсько-окупаційних військ 06.10.2021 потребує додаткового уточнення.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Разом до перемоги!

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України 

http://mediarnbo.org/2021/10/07/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-07-zhovtnya-2021/