Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 04 жовтня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 04 жовтня 2021

Збройні формування Російської Федерації продовжують ігнорувати режим припинення вогню та обстрілюють позиції Збройних Сил України з метою підтримання напруги та провокування вогню у відповідь.

Центр  TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр  FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Упродовж минулої доби, 3 жовтня, російські окупаційні війська 4 рази порушували режим припинення вогню, з них 1 раз із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

В напрямку Лебединського противник вів вогонь зі станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів.

Поблизу Водяного, що на Приазов’ї, окупанти обстріляли наші позиції з мінометів калібру 82 мм.

Біля Новолуганського ворог двічі здійснив обстріли, використовуючи ручні протитанкові та підствольні гранатомети, а також стрілецьку зброю.

Втрат серед військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил  немає.

Наші війська вели активну оборону та давали належну відповідь противнику, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 04 жовтня 2021

Станом на 09:00 ранку порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Командування Об’єднаних сил ЗС України

Командувач об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв провів робочу зустріч з заступником командувача об’єднаних операцій Канади генерал-майором Вільямом. Ф. Сімором. Канадського колегу було проінформовано про поточну воєнну ситуацію навколо України, а також ознайомлено з основними завданнями та функціями Командування в загальній системі управління Збройними Силами України.
Як повідомив відділ зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України, також генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів про напрями подальшого розвитку Командування, базуючись на перспективах співробітництва з країнами-партнерами Північноатлантичного альянсу.
У ході діалогу сторони обговорили питання подальшої співпраці, серед яких – співпраця з представниками тренувальної місії Збройних сил Канади в рамках операції «UNIFIER» та продовження консультативно-дорадчої допомоги для набуття повних спроможностей Командування об’єднаних сил ЗСУ.
— Сподіваюся, що ми продовжимо обмін досвідом, нарощуючи та впроваджуючи нові елементи підготовки військовослужбовців нашого Командування за участі канадських інструкторів, — зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Своєю чергою, він подякував керівництву Північноатлантичного альянсу в особі генерал-майора Сімора, за всебічну підтримку, відмітивши позитивні зрушення, які відбулись у Командуванні при набутті оперативної сумісності зі збройними силами країн-членів НАТО.

Інформація Генерального штабу ЗС України

На Житомирщині, на загальновійськовому полігоні ДШВ, відбувся конкурс на кращий розрахунок АГС-17 Збройних Сил України.
Як інформує служба зв’язків з громадськістю Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, протягом тижня учасники конкурсу змагалися в різних номінаціях: спортивній, зокрема біатлоні – ведені вогню зі стрілецької зброї та АГС-17 по різних цілях, дії гранатометного розрахунку в обороні, під час потрапляння в засідку, а також стрільбі поверх борту автомобіля з ходу та коротких зупинок.
За результатами конкурсу, перемогу здобув гранатометний розрахунок АГС-17 Десантно-штурмових військ ЗС України. Представляли ДШВ військовослужбовці 81 окрема аеромобільна бригада.
Вітаємо переможців!

 

Інформація Служби безпеки України

Нагадаємо: Служба безпеки України, у партнерстві з Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна», проводить інформаційну кампанію «Маєш інформацію про небезпеку – телефонуй до СБУ».
Її головне завдання – донести до громадян інформацію про «гарячу лінію» СБУ:
0-800-501-482,
на яку можна звертатися у випадках, коли є дані про можливу загрозу нацбезпеці України.
Інформація, отримана через телефон довіри СБУ, є конфіденційною і буде ретельно перевірена.
Головна мета кампанії – боротьба з сепаратизмом, вербуванням громадян України з боку іноземних спецслужб, а також протидія поширенню фейків, дезінформації та пропаганди країни-агресора.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 03.10.2021 р. склали 1 особу:

  • безповоротні (200) – 1 (1 – 100 омсбр 1 АК, підрив на НВП).

За уточненими даними втрати російсько-окупаційних військ 02.10.2021 р. додатково склали 4 особи:

  • безповоротні (200) – 1 (1 – 100 омсбр 1 АК, за станом здоров’я);
  • санітарні (300) – 3 (2 – 11 омсп 1 АК: 1- травмування під час господарчих робіт, 1 – побутова травма; 1 – 100 омсбр 1 АК, підрив на НВП).

Додатково інформація уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Разом до перемоги!

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2021/10/04/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-04-zhovtnya-2021/