Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 27 вересня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 27 вересня 2021

Упродовж минулої доби, 26 вересня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил була контрольованою.

Інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення, в порівнянні з попередньою добою, дещо зросла.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Російсько-окупаційні війська 6 разів порушили режим припинення вогню, здійснивши прицільні обстріли позицій підрозділів Збройних Сил України.

В напрямку Лебединського противник вів вогонь зі станкових протитанкових та ручних протитанкових гранатометів.

Поблизу Мар’їнки найманці рф застосували гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

В районі населеного пункту Нью-Йорк ворог обстрілював наші позиції з великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів.

Ввечері зі стрілецької зброї окупанти вели вогонь в бік Водяного, що на Приазов’ї, та двічі біля Новолуганського.

Наші військовослужбовці відкрили адекватний вогонь у відповідь та змусили противника припинити вогневу активність.

Вічна пам’ять!

Внаслідок підриву на невідомому ворожому вибуховому пристрої один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, несумісне з життям. Командування та особовий склад Об’єднаних сил, а також команда Інформаційно-аналітичного центру національної безпеки України висловлюють щирі співчуття рідним і близьким загиблого героя.

Ще один захисник дістав вогнепальне осколкове поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я — середньої важкості.

Війна триває.

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: обстановка на сьогодні, 27 вересня 2021

Протягом поточної доби, 27 вересня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Інформація Генерального штабу ЗС України

Під час практичних дій в рамках українсько-американського навчання “Rapid Trident – 2021” вперше в історії  відбулося спільне десантування військовослужбовців збройних сил США, Десантно-штурмових військ ЗСУ та підрозділів інших держав-партнерів.
Як повідомила служба зв’язків з громадськістю Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, десантування відбувалося з військово-транспортних літаків ЗС США С-130 “Геркулес”, із застосуванням американських десантних парашутних систем Т-11 з висоти 400 метрів.
До спільного десантування багатонаціонального підрозділу залучався особовий склад окремого десантно-штурмового батальйону імені Героя України полковника Тараса Сенюка 95 окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України.
Напередодні, особовий склад, який вже має чималий досвід десантування з вітчизняних десантних парашутних систем та різних типів літальних апаратів ЗС України, пройшов відповідну допідготовку під керівництвом інструкторів ЗС США.
Воїни-десантники діяли чітко та впевнено і вчергове підтвердили свій професіоналізм та готовність спільно виконувати завдання з партнерами з НАТО.

Інформація Головного управління розвідки МО України

В Україні розроблено малогабаритний комплекс радіорозвідки “Plastun”.
Як повідомило інформаційне агентство Міністерства оборони України – АрміяInform, малогабаритний тактичний пеленгаційний комплекс Plastun-RP3000 від НВЦ «Інфозахист» завдяки модульності, габаритам та енергоавтономності значно підвищує мобільність груп тактичної радіорозвідки.
Простими словами, комплекс є своєрідним «біноклем», який дозволяє побачити на відстань до 15 км, де перебуває на мапі радіоелектронної обстановки об’єкт розвідки. Варто додати, що конструкція пеленгатора є доволі вдалою: від фідерної антени йде кабель до блоку обробки та акумулятора, а звідти — до 100 метрів кабелю до ноутбуків. Це дозволяє розгорнути установку, наприклад на даху, а оператору — заховатися в захищеному місці.
Понад сотню комплексів Plastun-RP3000 поставлено у війська.

Інформація Держприкордонслужби України

Словосполучення «прикордонний пес» у багатьох людей асоціюється з вівчарками, але сьогодні на українському кордоні служать собаки близько 20 порід.
Серед службових собак Держприкордонслужби є й добермани, один з них – Куба, який зараз проходить підготовку в кінологічному навчальному центрі на Львівщині. На Львівщину Куба із інструктором приїхали на навчання з прикордонного загону у Харкові. Зараз кінолог та його чотирилапий напарник
проходять курс з пошуку зброї та вибухівки.

Інформація Служби безпеки України

Нагадуємо, що СБ України розпочало інформаційну кампанію: «Маєш інформацію про небезпеку – телефонуй до СБУ».
Служба безпеки України, у партнерстві з Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна», проводить інформаційну кампанію «Маєш інформацію про небезпеку – телефонуй до СБУ».
Її головне завдання – донести до громадян інформацію про «гарячу лінію» СБУ:
0-800-501-482,
на яку можна звертатися у випадках, коли є дані про можливу загрозу нацбезпеці України.
Інформація, отримана через телефон довіри СБУ, є конфіденційною і буде ретельно перевірена.
Головна мета кампанії – боротьба з сепаратизмом, вербуванням громадян України з боку іноземних спецслужб, а також протидія поширенню фейків, дезінформації та пропаганди країни-агресора.

Інформація Командування Медичних сил ЗС України

Станом на 10:00 27 вересня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 397 осіб. Всього за час пандемії одужало 25 513 осіб, летальних випадків 95. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 108 осіб.
За минулу добу зареєстровано 26 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них 26 осіб госпіталізовані до закладів охорони здоров’я.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 230 827 особа отримали 1 дозу вакцини. З них 8 077 військових медиків. Повторно провакциновано 201 930 осіб. За минулу добу провакциновано 0 осіб.
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає зробити щеплення та дотримуватися правил карантину і особистої гігієни. Нагадуємо, що для набуття стійкого імунітету, після повторного щеплення, повинно пройти не менше двох тижнів. Звертаємося до вас не зволікати з їх здійсненням аби уберегти себе та оточуючих від цієї хвороби. Закликаємо також пояснити важливість здійснення вакцинації своїм близьким та знайомим.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 26.09.2021 р. склали 2 особи:

  • безповоротні (200) 1 – (1 – 6 омсп 2 АК, обставини уточнюються);
  • санітарні (300) – 1 (1 – 2 омсбр 2 АК, небойовий, внаслідок підриву на НВП).

За уточненими даними втрати російсько-окупаційних військ 25.09.2021 р. додатково склали 1 особу:

  • санітарні (300) – 1 (1 – 4 омсбр 2 АК, небойовий, обставини уточнюються,).

Додатково інформація уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!Разом до перемоги!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2021/09/27/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-27-veresnya-2021/