Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 21 серпня 2021

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 21 серпня 2021

Протягом минулої доби, 20 серпня та станом на 10:00 ранку 21 серпня в районі проведення операції Об’єднаних сил порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації та дотримуються режиму припинення вогню.

Інформація Національної поліції ООС за минулу добу

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4315 транспортних засобів, 4500 осіб, з яких 4409 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялось 3 особи. Виявлено 36 адміністративних правопорушень.

За вказаний період поліцейськими розкрито 26 злочинів.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1589 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 1350 осіб. А через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» на тимчасово окуповану територію України прослідувало — 359 і 250 відповідно.

Інформація Пресслужби Об’єднаних сил

Радник при Європейському інституті миру Роберт Серрі та заступник Міністра оборони України Олександр Поліщук відвідали район проведення операції Об’єднаних сил.
В ході візиту Роберт Серрі та Олександр Поліщук відвідали контрольні пункти в’їзду-виїзду Майорськ і Золоте. Там вони ознайомились з роботою КПВВ, порядком перетину лінії розмежування та оглянули їхню інфраструктуру. Українські прикордонники зазначили, що КПВВ не можуть повноцінно функціонувати через недотримання збройними формуваннями Російської Федерації взятих на себе зобов’язань.
Керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін полковник Олександр Апполонов ознайомив членів делегації з поточною безпековою ситуацією в районі проведення операції Об’єднаних сил. Він наголосив на можливості проведення консультацій щодо розширення функцій СММ ОБСЄ.

Інформація Генерального штабу ЗС України

Сьогодні, 21 серпня, із аеропорту Кабул (Афганістан) вилетів військово-транспортний літак Іл-76МД 25-ї бригади транспортної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України.
Станом на 10:00 21 серпня Іл-76 МД Повітряних Сил перебуває на аеродромі Ісламабад (Пакистан).
Кількість евакуйованих громадян та час повернення в Україну уточнюється.
Літак Повітряних Сил ЗС України перебуває на Близькому та Середньому Сході з місією евакуації громадян України та іноземців із Афганістану, де ситуація загострилась через прихід до влади Талібану.

Інформація Служби зовнішньої розвідки України

20 серпня відбудеться екстрене засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ, на якому обговорюватиметься ситуація в Афганістані.
У Кабулі введено комендантську годину.

Інформація Головного управління розвідки МО України

У ЗС України визначено найкращий розвідувальний взвод.
Відповідно до плану підготовки військ протягом поточного тижня було проведено конкурс на найкращий розвідувальний взвод ЗС України. Конкурс складався з десяти етапів, серед яких: подолання смуги перешкод, виведення розвідувального взводу через лінію зіткнення сторін, подолання водної перешкоди та мінно-вибухових загороджень, проведення засідки на рухомий об’єкт противника, обладнання спостережного поста, корегування вогню артилерії, бойова стрільба в нальоті та відрив від противника.
За результатами змагань перше місце виборов розвідувальний взвод 131 окремого розвідувального батальйону оперативного командування “Південь” Сухопутних військ ЗС України, друге місце – розвідувальний взвод Військової академії, третє місце – розвідувальний взвод 132 окремого розвідувального батальйону Десантно-штурмових військ ЗС України.
Переможці заходу були нагороджені кубками ГУР МО України, грамотами від Головнокомандувача ЗС України та заохочені грошовими преміями.

Інформація Служби безпеки України

Через декілька днів ми будемо святкувати 30-ту річницю Незалежності. Але слід пам’ятати, що український народ віками виборював свою свободу.
Важливою частиною цього шляху став національно-визвольний рух 1917-1921 років.
Як і сьогодні, 100 років тому, наші воїни захищали українську державність від російської агресії. Сміливо воювали, вірили в майбутнє, знали – їхні нащадки будуть жити у вільній країні.
Пам’ятаємо тих, хто йшов у бій під українськими прапорами та заради Незалежності України поклав своє життя.

Інформація Командування Медичних сил ЗС України

Станом на 10:00 21 серпня в Збройних Силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 53 особи. Всього за час пандемії одужало 25 389 осіб, летальних випадків 95. На ізоляції (у т. ч. самоізоляції) перебуває 49 осіб.
За минулу добу зареєстровано 19 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них 6 осіб госпіталізовано до закладів охорони здоров’я.
Від початку вакцинальної кампанії у Збройних Силах України 166 942 особи отримали 1 дозу вакцини. З них 8 008 військових медиків. Повторно провакциновано 124 717 осіб. За минулу добу проти COVID-19 щеплено 309 осіб (перше введення).
Щоб вберегти себе та свою родину від інфікування, Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає зробити щеплення та дотримуватися правил карантину і особистої гігієни. Нагадуємо, що для набуття стійкого імунітету, після повторного щеплення, повинно пройти не менше двох тижнів. Звертаємося до вас не зволікати з їх здійсненням аби уберегти себе та оточуючих від цієї хвороби. Закликаємо також пояснити важливість здійснення вакцинації своїм близьким та знайомим.

Втрати російсько-окупаційних військ

Втрати російсько-окупаційних військ 20.08.2021 р. склали 1 особу:

  • безповоротні (200) – 1 (11 омсп 1 АК, не бойовий, самогубство).

Додатково інформація уточнюється.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені ІАЦ за даними Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2021/08/21/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-21-serpnya-2021/