Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 26 серпня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 26 серпня 2020

В районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на Сході України, продовжуються збройні провокації з боку російсько-окупаційних військ проти захисників України.

Командування операції Об’єднаних сил оприлюднило повідомлення про те, що 25 серпня, в смузі відповідальності бригади морської піхоти під час проведення огляду місцевості двоє військовослужбовців підірвалися на ворожій протипіхотній осколковій міні натяжної дії ПОМ-2. Внаслідок вибуху вони отримали осколкові поранення. Захисників евакуйовано до військового мобільного госпіталя.

Попередньо встановлено, що ворожа протипіхотна міна була закинута дистанційним методом. Такі провокації російсько-окупаційні війська використовують на лінії бойового зіткнення в Донецькій та Луганській областях. Штаб ООС також інформує, що ворожа провокація із використанням безпілотного літального апарату для скидання ВОГ-17 була здійснена на цій ділянці фронту близько 23:00 24 серпня, про що повідомлялося раніше.

Крім цього випадку, вчора збройні формування РФ 1 раз порушили режим припинення вогню. Після 08:00 ранку, з напрямку від Золотого-5 окупанти здійснили один постріл з автоматичного станкового гранатомету поблизу Хутора Вільний. Ця збройна ворожа провокація не несла загрози життю та здоров’ю наших героїв, тому захисники України вогонь у відповідь не відкривали.

Обстановка на сьогодні, 26 серпня

Від початку поточної доби, 26 серпня, станом на 12.00, порушень режиму тиші з боку збройних формувань РФ на лінії бойового зіткнення не зафіксовано.

Зазначимо, підрозділи Об’єднаних сил перебувають у постійній готовності до невідкладного адекватного реагування у випадках явної збройної агресії противника: виникнення загрози життю та здоров’ю наших воїнів або місцевому населенню під час обстрілу з боку збройних формувань РФ, або загрози захоплення противником території. Це гарантовано міжнародним гуманітарним правом.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Дмитро Гуцуля, прес-центр Міноборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/08/26/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-26-serpnya-2020/