Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 12 травня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 12 травня 2020

Протягом доби, що минула, збройні формування РФ дещо зменшили кількість своїх обстрілів позицій Об’єднаних сил на лінії бойового зіткнення. Ймовірно російсько-окупаційні війська усвідомлювали, що на їх ганебну збройну активність, адекватна відповідь захисників України буде гідною та жорсткою.

Так, 11 травня, в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України окупанти порушили режим тиші 6 разів. Застосування противником забороненого важкого озброєння вчора не зафіксовано, проте ворог щоразу вів вогонь по позиціях наших мужніх оборонців з гранатометів різних систем, також застосовуючи стрілецьке озброєння.

Наші захисники України вели адекватні оборонні дії, застосовуючи легке піхотне озброєння на ворожі прицільні обстріли в районах н.п. Кримське, Павлопіль, Красногорівка, Авдіївка, Південне та Старогнатівка.

На різних ділянках оборони підрозділи Об’єднаних сил ніколи не розпочинають застосовувати зброю першими, та головне – ведуть вогонь у відповідь лише з підтвердженням відсутності в секторі вогню цивільних мирних мешканців та інфраструктури місцевого населення.

Бойових втрат серед захисників України внаслідок прицільного ворожого вогню протягом минулої доби немає.

Як повідомляв Штаб ООС, за даними розвідки, 11 травня українські воїни, адекватно застосовуючи чергові вогневі засоби знищили одного російського окупанта та ще двох поранили.

Обстановка на сьогодні, 12 травня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, на лінії бойового зіткнення російсько-окупаційні війська здійснили два прицільні обстріли позицій Об’єднаних сил. Свідомо порушуючи режим тиші, окупанти застосували міномети.

З 04:40 понад годину ворог вів вогонь від окупованого села Пришиб по оборонцям Кримського, застосовуючи станкові протитанкові гранатомети та стрілецьке озброєння. При цьому окупанти випустили по нашим воїнам 8 мін 120-го калібру.

Вдруге за сьогодні окупанти вели вогонь по захисникам Кримського з напрямку від окупованого села Сокільники. З 06:55, протягом півгодини, ворог застосовував гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння.

Наші мужні воїни гідно вгамовували окупантів, застосовуючи у відповідь на обстріли з боку збройних формувань РФ легке піхотне озброєння.

На жаль, як вже повідомлялося, від початку доби один наш герой отримав осколкове поранення під час ворожих обстрілів. Воїна оперативно було доставлено до лікарняного закладу. Стан здоров’я захисника – задовільний.

Втрати окупантів внаслідок адекватних оборонних дій підрозділів Об’єднаних сил уточнюються.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ продовжує приховано підвищувати готовність до застосування з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК.

Зокрема, 9 травня ц.р. під виглядом нібито забезпечення урочистих заходів окупанти задіяли додаткову кількість транспортних засобів, у т.ч. з метою доставки боєприпасів для озброєння забороненого калібру на окремі вогневі позиції своїх артилерійських підрозділів.

При цьому, противник посилив контроль за підтриманням боєготовності передових підрозділів, збільшивши кількість представників командного складу, який постійно перебуває у районах передових позицій.

Захисники України неухильно дотримуються режиму тиші на лінії бойового зіткнення, першими вогонь не відкривають, та щохвилини перебувають напоготові дати гідну ефективну збройну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Дмитро Гуцуляк з пресцентру Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/05/12/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-12-travnya-2020/