Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 13 січня 2020

ООС: зведені дані – 13 січня 2020

Протягом доби, що минула, 12 січня, російсько-окупаційні війська продовжували свідомо порушувати Мінські угоди щодо заборони застосування важкого озброєння на лінії бойового зіткнення.

Загалом, вчора в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на території Донецької та Луганської областей захисники України чотири рази перебували під прицільним ворожим вогнем. При цьому двічі ворог застосовував по позиціях наших мужніх воїнів міномети.

З 01:00 ночі від н.п. Голубівське окупанти протягом 20 хвилин випустили 7 мін калібру 82 мм по нашим оборонцям Новотошківського.

Після 11:25 російсько-окупаційні війська розпочали від Золотого-5 щільний обстріл позицій наших захисників н.п. Оріхове. Протягом півгодини ворог випустив 19 мін 82-го калібру, та вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Також окупанти порушували режим тиші з гранатометів різних систем та стрілецько озброєння в районах н.п. Травневе та Водяне.

За наявною інформацією бойових втрат, внаслідок прицільних ворожих обстрілів протягом минулої доби серед наших героїв немає.

Обстановка на сьогодні, 13 січня

Сьогодні станом на 12:00, за наявною на цей час інформацією, російсько-окупаційні війська здійснили 1 прицільний обстріл позицій наших захисників у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил. Після 08:45 з напрямку від н.п. Гольмівський окупанти протягом півгодини вели вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів в районі Зайцевого.

За наявною інформацією, бойових втрат, внаслідок прицільного ворожого вогню немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ з початку ц.р. активізувало залучення оперативних груп російських спецслужб до розшуку дезертирів у складі російсько-окупаційних військ. Зазначене пов’язано із суттєвим збільшенням кількості російських найманців, які через невдоволення умовами служби та усвідомлення невідворотності кримінальної відповідальності за скоєння воєнних злочинів покидають передові позиції з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК, у т. ч. зі зброєю.

Як інформує Головне управління розвідки Міноборони України, для приховування загострення проблеми дезертирів, російські кадрові офіцери, що залучені до їх розшуку, видають себе при спілкуванні з цивільним населенням за представників “місцевих органів МВС” або “військових комендатур”, які нібито проводять опитування для “запобігання диверсіям”.

Підрозділи Об’єднаних сил щохвилини мужньо та пильно перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2020/01/13/oos-zvedeni-dani-13-sichnya-2020/