Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 19 грудня 2019

ООС: зведені дані – 19 грудня 2019

Протягом доби, що минула, ворожа збройна активність на лінії бойового зіткнення суттєвих змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська загалом здійснили 7 прицільних обстрілів в бік позицій Об’єднаних сил. Також окупанти вчора вдень обстріляли Мар’їнку.

Під час здійснення збройних провокацій проти Українських воїнів, противник застосовував переважно гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння. Зокрема, ворог вів непоодинокі обстріли в районах н.п. Новолуганське, Березове, Водяне та Мар’їнка.

Як повідомляв вчора Штаб операції Об’єднаних сил, близько 12:00, у місті Мар’їнка, в результаті вогню зі стрілецької зброї збройні формування російсько-окупаційних військ поранили цивільного мешканця. Цей обстріл ворог вів з напрямку від району Трудівський окупованого Донецька.

Військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил оперативно організували евакуацію пораненого з під щільного ворожого вогню у секторі обстрілу.

Проте, на превеликий жаль, врятувати чоловіка не вдалося, він помер дорогою до лікарні. Висловлюємо щирі співчуття його рідним та близьким.

Загибель цивільного мешканця вкотре доводить, якими безпринципними є дії російсько-окупаційних військ щодо мирного населення Донбасу.

Також вчора, близько 14:30, російсько-окупаційні війська з 18:20 до 19:25 ще двічі вели вогонь з напрямку Трудівського по нашим оборонцям Мар’їнки, застосовуючи озброєння БМП, гранатомети та стрілецьку зброю.

Внаслідок ворожих обстрілів вчора вдень отримав поранення один наш захисник.

Підрозділи Об’єднаних сил, застосовуючи стрілецьке озброєння, декілька разів вели адекватні оборонні дії.

Обстановка на сьогодні, 19 грудня

Сьогодні, 19 грудня, російсько-окупаційні війська вогневу активність не проявляли. Станом на 12:00, ворожих обстрілів в бік наших позицій не зафіксовано.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування нарощує інтенсивність спільних  заходів бойової підготовки артилерійських та розвідувальних підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

У першу чергу, артилерійські підрозділи російських окупаційних військ відпрацьовують питання проведення практичних стрільб, у т. ч. в складних погодних умовах та вночі.

Як інформує Головне управління розвідки Міноборони України, розвідувальні підрозділи окупантів головні зусилля зосереджують на відпрацюванні питань застосування безпілотних літальних апаратів та своєчасній передачі координат виявлених об’єктів для їх вогневого ураження артилерійськими й мінометними розрахунками.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

http://mediarnbo.org/2019/12/19/oos-zvedeni-dani-19-grudnya-2019/