Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 27 липня 2019

ООС: зведені дані – 27 липня 2019

Упродовж минулої доби російсько-окупаційні війська дотримувалися режиму повного та всеохоплюючого припинення вогню.

Водночас, від початку поточної доби противник здійснив один обстріл наших позицій на лінії зіткнення.

Луганський напрямок

Сталося це тут, де після 04:00 окупанти з боку населенного пункту Сокільники обстріляли обладнані поблизу Кримського позиції підрозділів Об’єднаних сил з автоматичного гранатомету.

Як наслідок, один український військовослужбовець зазнав поранення. Його доставлено до військового мобільного госпіталю, стан здоров’я нашого захисника задовільний.

Ситуація на лінії зіткнення перебуває під надійним контролем підрозділів Об’єднаних сил.

Наші військові дотримуються умов повного припинення вогню.

У Житомирі завершилася заключна плануюча конференція багатонаціонального навчання «Кленова арка – 2019»

Учасники заходу обговорили питання організації, підготовки та забезпечення проведення навчання, яке триватиме під керівництвом канадських інструкторів у жовтні поточного року.

«Кленова арка» – це серія щорічних двотижневих командно-штабних навчань, в яких зазвичай беруть участь українські, польські та литовські військовослужбовці. На території нашої держави таке навчання відбуватиметься вже втретє, і цього року до нього долучилися військові з Грузії, Чорногорії та Північної Македонії.

Інформація до уваги вступників

Як повідомляє Департамент військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України, у період з 5 по 14 серпня 2019 року проводитиметься додатковий прийом на навчання до:

  • Української військово-медичної академії;
  • Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба;
  • Військового коледжу сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного;
  • Відділення військової підготовки Морехідного коледжу технічного флоту Національного університету «Одеська морська академія».

Інші вищі військові навчальні заклади та військові навчальні підрозділи закладів вищої освіти тактичного рівня у визначений термін за необхідності здійснюватимуть заходи щодо додаткового набору за окремими спеціальностями підготовки, перелік яких розміщено на сайтах зазначених закладів.

За довідковою інформацією необхідно звертатися безпосередньо до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти і військових коледжів сержантського складу.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/07/27/oos-zvedeni-dani-27-lipnya-2019/