Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 8 січня 2019

Повного та всеохоплюючого припинення вогню на Сході України минулої доби не сталося. Кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших позицій на лінії зіткнення не змінилася – їх було 5. Майже усі обстріли відбулися у світлу пору доби. Ворог втримався від застосування озброєння заборонених Мінськими домовленостями калібрів.

Загалом на лінії зіткнення минулої доби зафіксовані 5 ворожих обстрілів, усі вони визначені як прицільні.

У відповідь на провокації противника підрозділи Об’єднаних сил застосовували чергові вогневі засоби.

Протягом минулої доби один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення. Наразі йому надається необхідна допомога в одному з військових мобільних госпіталів.

Луганський напрямок

Противник з 10:00 протягом 20 хвилин з боку окупованої Калинівки вів вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил неподалік Луганського.

Після 14:00 ворожий вогневий вплив відчули військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля хутора Вільного.

В обох зазначених випадках російсько-окупаційні війська застосовували гранатомети різних систем.

Крім того, противник вкотре здійснив провокаційний обстріл зі стрілецької зброї поблизу Станиці Луганської. Вогонь вівся з 20:30 протягом 5 хвилин з боку окупованої Миколаївки.

Донецький напрямок

Тут ворог порушив режим тиші двічі.

З 08:20 було зафіксовано 40-хвилинний обстріл з автоматичних гранатометів та кулеметів великого калібру позицій підрозділів Об’єднаних сил неподалік Павлополя.

Ще один раз автоматичні гранатомети окупанти використали близько опівдня, ведучи вогонь по наших захисниках в районі населеного пункту Березове.

Протягом поточної доби ворог вогонь не відкривав.

Незважаючи на погіршення погодних умов, українські військові продовжують надійно контролювати обстановку на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов повного припинення вогню.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування посилює заходи з приховування чергової ротації російських офіцерів на керівних посадах у складі з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. Зокрема, у ході ротації російські кадрові військовослужбовці перетинають неконтрольовані Україною ділянки українсько-російського кордону під безпосереднім керівництвом спецслужб РФ.

Крім того, для уникнення витоку інформації про перебування на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей кадрових російських військовослужбовців та найманців – громадян РФ, вказаним категоріям осіб у найкоротші терміни оформлюються паспорти т. зв. «республік», у першу чергу офіцерам ЗС РФ.

http://mediarnbo.org/2019/01/08/oos-zvedeni-dani-08-sichnya-2019/
Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества