Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 6 січня 2019

5 січня 2019 року в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано чотири випадки, коли противник, не дотримуючись режиму тиші відкривав вогонь в бік українських підрозділів. Ці обстріли ідентифіковані як прицільні, фактів застосування противником зброї заборонених калібрів вчора не фіксувалося.

Минулої доби у лавах Об’єднаних сил обійшлося без втрат – внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Донецький напрямок

Усі випадки порушення ворогом перемир’я сталися саме на цьому напрямку.

Бойові дії там почалися вранці, о 08:56 з ворожого кулеметного обстрілу наших позицій біля Павлополя.

Згодом, близько 12:00 противник застосував автоматичні гранатомети та піхотну зброю проти оборонців Авдіївки. Вогонь вівся зі сторони окупованого с. Каштанове, і тривав близько двадцяти хвилин.

У другій половині дня епіцентром ворожої активності стало с. Лебединське. Так, з 13:50 до 14:40, з боку окупованої Саханки російсько – окупаційні війська намагалися завдати втрат нашим захисникам, ведучи вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру.

Вже надвечір, о 20:49 українські військовослужбовці, які виконують бойові завдання в районі с. Водяне зафіксували черговий факт недотримання противником режиму тиші.

Так, упродовж півгодини ворог, зі сторони н.п. Ужівка вів вогонь з СПГ.

Відзначимо, що на найбільш небезпечні ворожі вогневі провокації підрозділи Об’єднаних сил застосовують штатну зброю, аби зберегти життя і здоров’я українських захисників.

Водночас, за даними нашої розвідки, 5 січня одного окупанта зі складу російсько-окупаційних військ було знищено та одного поранено.

Обстановка на лінії зіткнення сьогодні, 06 січня

Станом на 12:00 в районі проведення операції Об’єднаних сил випадків порушення режиму перемир’я з боку противника поки не зафіксовано, втрат у лавах українських підрозділів немає.

Військовослужбовці Збройних Сил України продовжують надійно контролювати ситуацію на лінії бойового зіткнення, дотримуючись при цьому повного та всеохоплюючого режиму припинення вогню.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2019/01/06/oos-zvedeni-dani-06-sichnya-2019/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества