Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 18 січня 2019

Вчорашній день в районі проведення операції Об’єднаних сил позначився подальшим недотримання російсько-окупаційними військами режиму повного припинення вогню. Порівняно з попередньою добою, кількість ворожих збройних провокацій суттєво не змінилася – 13 разів противник відкривав вогонь в бік позицій українських військових, під час одного з яких російсько-окупаційні війська застосували міномети.

Луганський напрямок

Дві ворожі вогневі провокації відбулися там за добу, що минула, водночас саме на Луганському напрямку ворог завдав вогню з міномету забороненого калібру.

Так, о 20:30 в районі н.п. Кримське російсько-окупаційні війська випустили кілька мін 82-го калібру, та вели вогонь зі стрілецької зброї. Обстріл противник здійснив з боку с. Сентянівка.

Також, з 10:20 до 10:45 противник обстрілював наші оборонні позиції біля с. Південне. При цьому окупант застосував протитанкові керовані комплекси, автоматичні гранатомети, кулемети великого калібру та піхотну зброю.

Вогонь противником вівся зі сторони шахти Гагаріна.

Донецький напрямок

Більшість вогневих провокацій, а саме 11, сталися вчора на цьому напрямку.

Бойові дії почалися від самого ранку, коли о пів на восьму російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з піхотної зброї в сторону захисників с. Піски.

Зазначений населений пункт вчора потерпав від ворожих обстрілів п’ять разів. Противник періодично змінював місця, звідки вівся вогонь. У більшості випадків обстріли тривали з напрямку н.п. Веселе, а також зі напрямку «Вольво-Центру». Щоразу ворог застосовував стрілецьку зброю, автоматичні та підствольні гранатомети, а також кулемети великого калібру.

На більшість провокацій військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил, які обороняють с. Піски, дали ворогу гідну відсіч зі штатної зброї, без застосування мінометів чи артилерії.

Іншими місцями, де противник турбував вогнем наших захисників, були н.п. Первомайськ, Водяне, Невельське, Славне та Красногорівка.

Зброя, яку застосовував противник під час обстрілів була незмінною – це практично усі зразки ручних, автоматичних, протитанкових та підствольних гранатометів, кулемети великих калібрів та стрілецька зброя. Населеними пунктами, звідки фіксувався ворожий вогонь, були Ужівка, Оленівка, Трудівське, шахта Абакумова, та Спартак.

В окремих випадках, на найбільш тривалі за часом і небезпечні вогневі провокації окупантів, наші захисники прицільно відповідали противнику з чергових вогневих засобів, знову ж таки, без застосування заборонених калібрів.

Вчора внаслідок бойових дій один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил зазнав осколкового поранення. Стан здоров’я українського воїна характеризується як задовільний, його було доправлено до військового госпіталю та надано медичну допомогу. Наразі життю військовослужбовця ніщо не загрожує.

Водночас, за даними нашої розвідки, 17 січня, троє окупантів російсько-окупаційних військ загинули.

Обстановка на лінії зіткнення сьогодні, 18 січня

Від початку цієї доби, станом на 12:00 в районі проведення операції Об’єднаних сил порушень режиму припинення вогню поки не фіксувалося, втрат у лавах українських військових немає.

Ситуація перебуває під повним контролем Збройних Сил України.

 

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування зосереджує зусилля на підвищенні рівня підготовки тактичних угруповань, які готуються до ротації на лінії зіткнення.

При цьому, перевага у підготовці артилерійських (мінометних), танкових і розвідувальних підрозділів надається посиленню їх можливостей в умовах активізації наступальних бойових дій 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів.

Крім того, командуванням російських окупаційних військ особлива увага приділяється підвищенню рівня взаємодії та координованості дій. Про це свідчить вже досягнутий високий рівень синхронності проведення заходів оперативної підготовки органів управління (штабних навчань, тренувань) та бойової підготовки (збори, практичні стрільби артилерійських підрозділів, тренування підрозділів зв’язку та протиповітряної оборони) у з’єднаннях і частинах 1 та 2 АК.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2019/01/18/oos-zvedeni-dani-18-sichnya-2019/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества