Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 11 січня 2019

Минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню тричі, при цьому один раз застосувавши зброю забороненого калібру.

У відповідь на провокації противника підрозділи Об’єднаних сил вимушено застосовували чергові вогневі засоби, аби запобігти втратам у лавах українських військових.

Луганський напрямок

Саме тут минулої доби відбулося застосування противником зброї, яка заборонена до використання відповідно до досягнутих домовленостей.

Так, вчора о 07:00, зі сторони н.п.Олександрівськ ворог відкрив вогонь з міномету 82 калібру в бік наших опорних пунктів в районі с. Жовте.

Обстріл тривав більше години, упродовж цього часу противник випустив кілька мінометних снарядів згаданого калібру, та вів вогонь з кулеметів.

Українські військовослужбовці, які обороняють н.п. Жовте відкрили прицільний вогонь у відповідь зі штатної піхотної зброї, без застосування заборонених калібрів.

Цей вчорашній ранковий обстріл з боку противника був єдиним фактом порушення перемир’я на Луганському напрямку – решта доби там минула спокійно.

Донецький напрямок

Противник влаштував дві провокації, без застосування мінометного вогню. Усі обстріли сталися у світлу пору доби.

Перший факт порушення ворогом перемир’я зафіксовано о 12:05 на підступах до с. Водяне. Тоді, упродовж півгодини з боку окупованого с. Пікузи у напрямку н.п. Гнутове лунали ворожі постріли з ручних та автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

Другим випадком недотримання російсько-окупаційними військами перемир’я на Донецькому напрямку став ворожий гранатометний обстріл в районі Павлополя, що стався о 14:50.

Там також, протягом півгодини противник відкривав вогонь з гранатометів СПГ та піхотного озброєння.

Таким чином, три випадки порушення ворогом перемир’я сталися вчора на ліній зіткнення. На найбільш небезпечні ворожі вогневі провокації, з метою збереження життя і здоров’я українських захисників, підрозділи Об’єднаних сил використовували штатну зброю, без застосування недозволених калібрів.

Минулої доби, внаслідок бойових дій, жоден військовослужбовець Збройних Сил України не загинув і не дістав поранень.

Водночас, за даними української розвідки, 10 січня, одного окупанта було знищено та двох поранено.

Обстановка на лінії зіткнення сьогодні, 11 січня

Станом на 10:00 в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано дві ворожі збройні провокації, сталися вони на Донецькому напрямку.

З 08:10 ранку, упродовж п’ятнадцяти хвилин російсько-окупаційні війська вели вогонь з автоматичних та ручних гранатометів в бік оборонців с. Водяне.

Згодом, о 08:52, з окупованого с. Пікузи противник відкрив вогонь з кулеметів великого калібру у напрямку н.п. Гнутове. Цей обстріл тривав близько сорока хвилин.

З початку поточної доби один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил дістав поранення. Його було оперативно евакуйовано до військового госпіталя, та надано невідкладну допомогу.

Станом на зараз ситуація залишається повністю контрольованою українськими підрозділами. Військовослужбовці Збройних Сил України перебувають напоготові до будь-яких дій противника.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ підвищує інтенсивність заходів бойової підготовки у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів.

Основні зусилля противника зосереджені на нарощуванні готовності до застосування артилерійських підрозділів.

Зокрема, як інформує українська розвідка, 9-10 січня ц.р. на полігонах тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей артилерійськими та мінометними підрозділами російських окупаційних військ проведені практичні стрільби з використанням 122 та 152-мм артилерійських систем і мінометів.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2019/01/11/oos-zvedeni-dani-11-sichnya-2019/
Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества