Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ООС: зведені дані
– 07 грудня 2018

Протягом доби, що минула, в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на Донбасі ворог не припиняв вогневі провокації проти підрозділів Об’єднаних сил із різних зразків озброєння. Активність окупантів проявилася у другій половині доби.

Загалом 6 грудня російсько-окупаційні війська 6 разів свідомо порушували режим тиші на лінії фронту.

Луганський напрямок

З 16:45, протягом десяти хвилин, ворог випустив 5 мін калібру 82 мм по оборонцям Новотошківського.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська з близько 16:00 розпочали тривалі провокаційні обстріли зі стрілецької зброї в бік підрозділів Об’єднаних сил в районі н.п. Лебединське та Мар’їнка. А по захисниках Чермалика та Водяного ворог вів обстріли з гранатометів різних типів.

Захисники України адекватно придушували ворожу активність з метою збереження життя та здоров’я особового складу. Підрозділи Об’єднаних сил застосовували чергові вогневі засоби та, як і завжди, дотримувалися Мінських угод.

За даними розвідки Об’єднаних сил протягом минулої доби одного окупанта російсько-терористичних військ знищено, ще двох поранено.

На жаль, вчора один Український військовослужбовець отримав поранення внаслідок бойових дій. Його доставлено до військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я нашого захисника – задовільний.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 7 грудня

З опівночі, станом на 12:00, в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 3 прицільні ворожі обстріли. Усі вони відбулися на Донецькому напрямку.

З 03:30, протягом майже години, окупанти застосовували великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю в районі Тарамчука. Наші захисники вели адекватний вогонь у відповідь із чергових вогневих засобів.

Вже зранку ворог вів обстріли з ручних протитанкових гранатометів поблизу н.п. Піски та Гнутове.

Втрат внаслідок бойових дій від початку поточної доби серед Українських військових немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування приховано нарощує спроможності з оперативного розгортання з’єднань і частин 1 та 2 ЗС РФ. Зокрема, під виглядом підготовки до масштабних командно-штабних навчань з управління угрупованнями (резервами) військ з виведенням їх у райони оперативного призначення, противник створює додаткові оперативні резерви озброєння і військової техніки. При цьому, на постах спостереження російських передових підрозділів вдвічі збільшено кількість особового складу.

Крім того, на найбільш загрозливих для противника напрямках окупантами збільшено кількість застосування т.зв. «вогневих груп» для обстрілів позицій Об’єднаних сил з метою провокування вогню у відповідь.

Обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими Українськими героями зі складу Об’єднаних сил.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/12/07/oos-zvedeni-dani-07-grudnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества