Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ООС: зведені дані
– 06 грудня 2018

Минулої доби, 5 грудня, в районі проведення операції Об’єднаних сил кількість ворожих збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ помітно зменшилася. Всього за добу по всій ліній бойового зіткнення в штабі операції нарахували 15 прицільних обстрілів з боку противника, тоді як попередньої доби таких обстрілів було 24. Водночас, кількість випадків застосування противником мінометів важких калібрів залишилася на рівні минулої доби – всього зафіксовано шість ворожих обстрілів з використанням цієї забороненої зброї.

Луганський напрямок

П’ять разів упродовж минулої доби російсько-окупаційні війська відкривали вогонь на цьому напрямку.

Єдиним місцем, де зафіксовані ворожі обстріли був н.п. Хутір Вільний. В усіх випадках, окрім застосування гранатометів та стрілецької зброї противник використовував міномети калібру 82 мм. Обстріли велися практично упродовж усієї доби, починаючи з 11:30 і до пізнього вечора.

Свої вогневі позиції російсько-окупаційні війська облаштували біля н.п. Золоте-5, звідки і вели вогонь в бік наших опорних пунктів.

Всього наші військовослужбовці, які обороняють позиції в районі с. Хутір Вільний нарахували 60 мінометних снарядів 82-го калібру, випущених противником.

Варто підкреслити, що на усі без виключення ворожі провокації військовослужбовці Збройних Сил України відповідали противнику вогнем на ураження зі штатної зброї, без застосування артилерії та мінометів.

Донецький напрямок

Там вчора зафіксовано десять випадків порушення російсько-окупаційними військами режиму перемир’я, під час одного з яких ворог застосував міномет калібру 120 мм. Сталося це вчора близько опівдня, коли зі сторони окупованої Яковлівки противник випустив шість мін згаданого калібру в бік оборонців Опитного.

Бойові дії на Донецькому напрямку розпочалися вже з ночі, і тривали упродовж усієї доби, як у темну, так і у світлу пору доби.

Основними місцями ворожих обстрілів були н.п. Тарамчук, Красногорівка, Гнутове, Опитне, Новомихайлівка, Чермалик та Піски. Здебільшого це були нетривалі за часом поодинокі ворожі вогневі провокації із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів різних типів.

Тричі наші захисники були змушені відривати вогонь у відповідь з піхотної зброї, аби придушити вогневу активність противника.

Загалом упродовж минулої доби російсько-окупаційні війська порушили режим перемир’я п’ятнадцять разів, у шести випадках це були обстріли із застосуванням мінометного вогню.

Минулої доби, внаслідок бойових дій жоден український захисник не загинув, один військовослужбовець дістав поранення. Стан його здоров’я характеризується як задовільний, наразі українському воїну надається медична допомога у військовому шпиталі.

Водночас, за повідомленням нашої розвідки, вчора трьох бойовиків зі складу збройних формувань російсько-окупаційних військ було знищено, та ще двох поранено.

Обстановка на лінії зіткнення станом на сьогоднішній ранок, 06 грудня

З початку поточної доби, станом на 12:00 в районі проведення операції Об’єднаних сил не зафіксовано поки що жодного ворожого обстрілу, втрат у лавах Збройних Сил України немає.

Наразі ситуація залишається стабільною та цілком контрольованою українськими підрозділами.

Повідомлення Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування нарощує спроможності з проведення т.зв. «екстреної мобілізації резервістів» на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Зокрема, у посиленому режимі здійснюються тренування з розгортання пунктів прийому особового складу, перевіряється наявність призовного складу та збільшується кількість заходів щодо його підготовки. При цьому, особлива увага приділяється залученню на т.зв. «збори» осіб, які раніше їх уникали, у т.ч. шляхом виїзду з тимчасово окупованих територій. У зв’язку з цим, усіх т.зв. «призовників» фотографують зі стрілецькою зброєю, з попередженням про оприлюднення фотографій у мережі Інтернет, якщо вони самовільно перейдуть на територію, підконтрольну українській владі.

Крім того, на контрольно-пропускних пунктах окупаційної влади запроваджено додаткові елементи перевірки усіх чоловіків призовного віку з обов’язковим їх фотографуванням і фіксацією відбитків пальців для виявлення в електронних базах даних т.зв. «правоохоронних органів» осіб, які знаходяться у розшуку за ухилення від призову.

І наостанок, хочемо привітати українських військовослужбовців, передусім тих, хто виконує зараз бойові завдання із відсічі та стримування збройної агресії Росії на Сході України, з професійним святом – Днем Збройних Сил України! Бажаємо кожному міцного здоров’я і наснаги, непохитності в досягненні мети, яка у нас одна — Українська Перемога!

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/12/06/oos-zvedeni-dani-06-grudnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества