Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ООС: зведені дані
– 04 грудня 2018

Протягом доби, що минула, російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим тиші на лінії фронту та здійснювали свідомі обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил з різних зразків озброєння.

Загалом протягом минулої доби, 3 грудня, російсько-окупаційні війська 14 разів здійснювали вогневі провокації в бік позицій наших захисників.

Захисники України проводили виключно оборонні заходи та застосовували чергові вогневі засоби, не порушуючи Мінські угоди.

За даними розвідки Об’єднаних сил протягом минулої доби трьох окупантів російсько-терористичних військ знищено, стільки ж поранено.

На жаль, внаслідок бойових дій протягом минулої доби двоє Українських героїв отримали поранення різних ступенів. Наших військових доставлено до медичних закладів, де їм надається уся необхідна кваліфікована допомога.

Луганський напрямок

Ворог тричі порушив режим тиші. Російсько-окупаційні війська з 04:40 ранку, протягом півгодини, випустили близько 10 мін калібру 82 мм в бік наших мужніх оборонців Кримського.

Пізніше, близько 18:00 окупанти відкрили вогонь з гранатометів та стрілецької зброї в районі н.п. Степне.

Вночі, після 23:00, захисники Кримського зафіксували ще декілька розривів ворожих мін калібру 82 мм, також противник вів обстріли наших позицій із гранатометів різних типів.

Щоразу захисники України давали гідну відсіч окупантам, адекватно застосовуючи чергові вогневі засоби. Вчергове зазначимо, що підрозділи Об’єднаних сил Мінські угоди не порушують.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська протягом минулої доби здійснили 11 збройних провокацій.

Підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано ведення вогню з боку окупантів поблизу н.п. Троїцьке, Піски, Славне, Гнутове, Чермалик, Водяне, Авдіївка. Тут ворог свідомо застосовував по оборонних позиціях захисників України переважно гранатомети різних типів та стрілецьку зброю. Окрім цього, ввечері, наші оборонці н.п. Піски двічі фіксували розриви ворожих мін калібрів 120 та 82 мм.

Захисники України з метою збереження життя та здоров’я особового складу декілька разів адекватно придушували ворожу активність з піхотного озброєння.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 4 грудня

З опівночі, станом на 12:00, в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей зафіксовано 4 порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ.

З 09:00 ворог вів обстріл зі стрілецької зброї поблизу Новозванівки на Луганському напрямку.

Окрім цього, з 09:30 розпочалися ворожі обстріли на Донецькому напрямку. Окупанти випустили по декілька мін з мінометів калібру 82 мм в районі Водяного та Широкиного. Також поблизу Водяного ворог вів вогонь з озброєння БМП та стрілецької зброї.

Із сумом повідомляємо, що від початку цієї доби російська збройна агресія забрала життя ще одного Українського героя, 1993 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, а також його бойовим побратимам, з якими він пліч-о-пліч обороняв нашу країну від російської окупації.

Окрім цього, внаслідок бойових дій отримав поранення один Український військовий. Його евакуйовано до військового медичного госпіталя. Стан здоров’я нашого захисника – задовільний.

Обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на Донбасі є контрольованою нашими Українськими героями зі складу Об’єднаних сил.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування запровадило особливий режим підтримання постійної бойової готовності з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ. У зв’язку з цим, підрозділи російських окупаційних військ перебувають у стані т.зв. «особливого режиму несення служби» та інтенсивно проводять заходи, характерні для приготувань до активізації бойових дій. Зокрема, передові позиції посилюються додатковими бронегрупами й артилерійськими розрахунками із забезпеченням їх подвійним боєкомплектом. При цьому, російським військовослужбовцям на період дії воєнного стану в окремих областях України відмінено відпустки та введені інші обмеження, у т.ч. заборонено звільнення з військової служби.

Водночас командування ЗС РФ нарощує ведення розвідки вздовж всього російсько-українського кордону шляхом розгортання додаткових сил і засобів. Крім того, продовжується посилення розвідувальних підрозділів 1 та 2 АК окупантів кадровими військовослужбовцями Головного розвідувального управління Генерального штабу ЗС РФ.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/12/04/oos-zvedeni-dani-04-grudnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества