Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ООС: зведені дані
– 29 грудня 2018

Інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення, порівняно з попередньою добою, зросла. Зокрема, противник майже на третину збільшив кількість обстрілів, а також двічі застосовував під час обстрілів наших опорних пунктів заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 11 випадків ведення вогню по позиціях українських військ. У тому числі противник двічі застосовував заборонене озброєння, випустивши 11 мін калібру 82 мм.

Підрозділи Збройних Сил України 4 рази відкривали вогонь у відповідь з чергових вогневих засобів.

Протягом минулої доби один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення, наразі його доставлено до одного з військових мобільних госпіталів.

Луганський напрямок

Минулої доби відбулося 3 прицільних ворожих обстріли.

З о пів на першу ночі противник протягом 10 хвилин випустив 5 мін калібру 82 мм по позиціях підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новотошківського.

О 10:20 окупанти обстріляли з автоматичного гранатомету військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поблизу населеного пункту Болотене.

А о 22:30 вкотре здійснили провокаційний обстріл зі стрілецької зброї неподалік Станиці Луганської. Цього разу вогонь вівся з боку окупованої Миколаївки.

Донецький напрямок

Противник порушив режим тиші 8 разів.

Після 03:30 ночі військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил, що перебувають під Гнутовим, за понад півгодини нарахували на своїх позиціях 6 розривів мін 82-го калібру.

До ранку противник активності не проявляв.

Але згодом, з 10:45 майже до 22-ї години, російсько-окупаційні війська з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї відкривали вогонь по наших опорних пунктах в районах Славного, Тарамчука, Пісків, Опитного, Павлополя, Гнутового та Водяного.

Обстановка на лінії фронту на сьогодні, 29 грудня

Від початку поточної доби, станом на 11:00, російсько-окупаційні війська, незважаючи на попередньо досягнуті Тристоронньою контактною групою домовленості щодо введення режиму «ТИША» на всій лінії зіткнення, влаштували 10-хвилинний обстріл з гранатометів позицій Об’єднаних сил.

Це сталося вночі поблизу селища Залізне, що на Луганському напрямку.

Втрат в Об’єднаних силах немає.

Ситуація перебуває під повним контролем українських військових.

http://mediarnbo.org/2018/12/29/oos-zvedeni-dani-29-grudnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества