Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ООС: зведені дані
– 28 грудня 2018

27 грудня в районі проведення операції Об’єднаних сил кількість ворожих збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ фактично не змінилася. Всього за добу по всій ліній бойового зіткнення зафіксовано 8 прицільних обстрілів з боку противника. Попередньої доби таких обстрілів було 7.

І вкотре російсько-окупаційні війська застосували міномети заборонених калібрів, – вчора таких випадків зафіксовано три.

Загалом упродовж минулої доби російсько-окупаційні війська порушили режим перемир’я вісім разів, у трьох випадках це були обстріли із застосуванням мінометного вогню.

Минулої доби, внаслідок бойових дій жоден український захисник не загинув.

Один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення.

Водночас, за повідомленням нашої розвідки, вчора одного бойовика зі складу збройних формувань російсько-окупаційних військ було знищено, двох поранено, ще одного взято в полон.

Луганський напрямок

Тут двічі упродовж доби, що минула, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь.

Перший випадок стався О 09:30 ранку, коли окупант застосував в бік оборонців Новозванівки стрілецьку зброю. Обстріл вівся зі сторони окупованого російсько-окупаційними військами с. Калинове, і тривав близько тридцяти хвилин.

В цілому ця провокація не несла прямої загрози нашим захисникам, то ж військовослужбовці Об’єднаних сил вогонь у відповідь не відкривали.

Другим випадком порушення противником перемир’я на Луганському напрямку став ворожий мінометний обстріл в районі Кримського. Так, о 17:25 окупант, зі сторони н.п. Сентянівка, випустив два мінометні боєприпаси 82-го калібру в бік наших позицій, на що отримав вогонь у відповідь від наших військовослужбовців, які застосували кулемети крупного калібру.

Донецький напрямок

Там вчора зафіксовано шість порушень російсько-окупаційними військами режиму перемир’я, у двох випадках ворог застосував міномети 82–го та 120-го калібрів.

На відміну від Луганського напрямку, де у темну пору доби ворожих обстрілів не фіксувалося, тут ворожі обстріли почалися з ночі.

Так, о 03:40 противник відкрив щільний вогонь з автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї в бік захисників с. Піщевик.

Згодом, до обіду відбулося ще два обстріли, цього разу в районі Водяного та Авдіївки.

Вже надвечір російсько-окупаційні війська ввели в дію важке озброєння. О 16:15 противник застосував міномет калібру 82 мм під час обстрілу н.п. Піски, а згодом, о 18:25 випустив одну міну 120-го калібру в бік підрозділу Об’єднаних сил, який обороняє Гнутове.

Обстановка на лінії зіткнення сьогодні, 28 грудня

Станом на 12:00 в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано два випадки порушення російсько-окупаційними військами режиму припинення вогню.

Доба почалася з нічного ворожого мінометного обстрілу с. Новотошківське, що на Луганському напрямку. О пів на першу ночі противник випустив 5 мін 82-го калібру в бік тамтешніх оборонних укріплень Об’єднаних сил.

Другим випадком став вогневий наліт із застосуванням 82-каліберних мінометів, якого противник завдав в о 03:24 ранку на підступах до с. Гнутове. Тоді в районі наших позицій вибухнули шість мінометних боєприпасів згаданого калібру.

Станом на зараз ситуація залишається стабільною та цілком контрольованою українськими підрозділами.

Втрат у лавах Збройних Сил України від початку поточної доби немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування намагається залучити якомога більшу кількість населення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей до діяльності російських окупаційних військ.

Зокрема, лікарів і медичних сестер місцевих цивільних медичних закладів окупанти зобов’язують пройти двотижневу перепідготовку на базі медичних підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

При цьому, після завершення навчання їм видають військові квитки з визначенням приписки до військових частин російських окупаційних військ, та попереджають про відповідальність у разі неприбуття до місця служби з отриманням виклику.

Водночас, інтенсивне залучення цивільних осіб до проходження підготовки у складі російських окупаційних військ вплинуло на збільшення випадків самовільного залишення ними місць занять.

Так, 27 грудня ц.р. за сигналом «Кольцо» було розпочато тренування з розшуку осіб, які зникли зі зброєю.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/12/28/oos-zvedeni-dani-28-grudnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества