Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ООС: зведені дані
– 26 грудня 2018

Протягом 25 грудня окупанти дещо зменшили кількість порушень режиму тиші, порівняно з позаминулою добою. Проте, ворог продовжував застосовувати заборонене Мінськими угодами озброєння.

Загалом, в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на території Донецької та Луганської областей зафіксовано 5 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Протягом минулої доби, 25 грудня, один наш військовослужбовець отримав поранення внаслідок бойових дій. Наразі йому надається необхідна медична допомога у військовому мобільному госпіталі. Стан здоров’я нашого захисника – задовільний.

Луганський напрямок

Зафіксовано 4 порушення режиму тиші, вчинених російськими окупантами.

Противник розпочав обстріли з 14:00. Під ворожим вогнем з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї опинилися наші оборонці Новотошківського. Проте захисники України адекватним вогнем у відповідь зі стрілецької зброї придушили ворожу активність.

Пізніше, з 16:30, протягом півгодини, російсько-окупаційні війська випустили 5 мін калібру 82 мм та застосували стрілецьку зброю по наших оборонних позиціях поблизу н.п. Золоте-4.

Також під мінометним обстрілом вчора перебували оборонці Кримського. Тут з 20:50, протягом майже години, наші захисники зафіксували розриви понад 10 ворожих мін калібрів 120 та 82 мм. Також окупанти вели обстріл з великокаліберних кулеметів. Підрозділи Об’єднаних сил застосували чергові вогневі засоби, з метою збереження життя та здоров’я особового складу. Вчергове наголошуємо, що Мінські угоди Українські оборонці не порушують.

З 23:25 підрозділи Об’єднаних сил поблизу Станиці Луганської зафіксували 10-хвилинне порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ. Ворог знову вів провокаційний вогонь зі стрілецької зброї з напрямку окупованої Миколаївки.

Чітко дотримуючись Мінських угод, захисники України вогонь у відповідь не відкривали. Зазначимо, що в районі Станиці Луганської почастішали ці провокаційні обстріли з боку російсько-окупаційних військ. Таким чином, окупанти продовжують свідомо ігнорувати попередні рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил та засобів сторін на цій ділянці. Проте підрозділи Об’єднаних сил дотримуються у повній мірі усіх попередніх домовленостей та на ворожі провокації не піддаються.

Донецький напрямок

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська порушили режим тиші 1 раз.

О 12:35 з напрямку окупованого села Яковлівка ворог розпочав півгодинний обстріл оборонців Авдіївки. Тут окупанти застосовували ручні протитанкові та підствольні гранатомети.

Підрозділи Об’єднаних сил адекватно застосували у відповідь штатне піхотне озброєння, не порушуючи Мінських угод, та придушили ворожу вогневу активність.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 26 грудня

З початку цієї доби станом на 12:00 з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 1 прицільний обстріл.

Ворог застосував гранатомети та великокаліберні кулемети по нашим оборонцям поблизу Гнутового.

Втрат внаслідок бойових дій від початку поточної доби серед захисників України немає.

Обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на території Донецької та Луганської областей є контрольованою нашими героями зі складу підрозділів Об’єднаних сил.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/12/26/oos-zvedeni-dani-26-grudnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества