Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ООС: зведені дані
– 25 грудня 2018

Попри повне дотримання російсько-окупаційними військами режиму «тиші» протягом позаминулої доби, 23 грудня, вчора, 24 грудня, окупанти неодноразово застосовували по оборонним позиціям захисників України міномети різних калібрів, та вели щільні обстріли з гранатометів й іншого піхотного озброєння.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, підрозділи Об’єднаних сил адекватно вели оборонні дії та декілька разів придушували ворожу активність.

Нажаль, внаслідок бойових дій протягом минулої доби троє Українських військових отримали поранення різних ступенів. Наразі нашим героям надається уся необхідна кваліфікована допомога у військових мобільних госпіталях.

Луганський напрямок

Зафіксовано 6 прицільних ворожих обстрілів. Переважну більшість складали порушення режиму «тиші» мінометні обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Так, з 10:40 до 10:50 ворог випустив 10 мін калібру 82 мм по оборонцям Кряківки. Вдень окупанти особливої збройної активності не проявляли, проте з близько 20:00 розпочали мінометні обстріли. Наші захисники Кримського зафіксували розриви 10 ворожих мін калібру 120 мм. Ще декілька мін 82-го калібру противник випустив по позиціях Об’єднаних сил поблизу Луганського. Й з 20:45, протягом години російсько-окупаційні війська здійснювали мінометний обстріл та вели вогонь з гранатометів й великокаліберних кулеметів знову в районі Кримського. Тут наші захисники зафіксували розриви близько 20 ворожих мін калібрів 120 та 82 мм.

Окрім цього, окупанти вели обстріли з гранатометів та іншого піхотного озброєння поблизу н.п. Новоолександрівка, Південне та Луганське.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська активно застосовували гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, декілька разів – міномети. Загалом протягом минулої доби ворог 14 разів вів тут прицільні обстріли оборонних позицій Українських героїв.

Так, з гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння окупанти неодноразово вели вогонь поблизу н.п. Піски, Кам’янка, Водяне, Тарамчук, Гнутове, Чермалик.

Окрім цього, розриви декількох ворожих мін калібру 120 мм зафіксовано в районі Пісків, та 82-го калібру – поблизу Водяного та Гнутового.

Підрозділи Об’єднаних сил декілька разів адекватно застосовували у відповідь штатне піхотне озброєння, не порушуючи Мінських угод.

Як повідомлялося раніше, російсько-окупаційні війська здійснювали підготовку до чергових обстрілів населених пунктів на лінії розмежування, з метою перекладення провини за ці ганебні терористичні дії на Українських військових

Вчора, 24 грудня, зафіксовано черговий такий злочин з боку російсько-окупаційних військ.

З 16:10, протягом 20 хвилин, російські окупанти здійснили обстріл н.п. Південне, де відсутні позиції Українських оборонців. Ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї з напрямку шахти Гагаріна, що на околицях окупованої Горлівки. Інформація щодо обставин та пошкоджень уточнюється Українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 25 грудня

З початку цієї доби станом на 12:00 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано. Обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими героями зі складу підрозділів Об’єднаних сил.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/12/25/oos-zvedeni-dani-25-grudnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества