Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ООС: зведені дані
– 23 грудня 2018

Кількість ворожих обстрілів, порівняно з попередньою добою, майже не змінилася. Російсько-окупаційні війська один раз застосували озброєння забороненого Мінськими домовленостями калібру.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 5 прицільних ворожих обстрілів. Противник випустив по наших позиціях 3 міни 120-го калібру.

Військовослужбовці Збройних Сил України двічі відкривали вогонь у відповідь з чергових вогневих засобів.

Внаслідок бойових дій жоден український військовий не постраждав.

Протягом поточної доби ворог вогонь не відкривав.

Луганський напрямок

Відбувся один обстріл.

З 20:20 протягом 15 хвилин ворог з боку окупованого Голубівського з ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї вів вогонь по позиціях підрозділів Об’єднаних сил в районі Новотошківського. Українські військові відповіли окупантам вогнем зі штатної зброї.

Донецький напрямок

На цьому напрямку зафіксовано вчора чотири порушення ворогом режиму тиші.

Вночі противник майже півгодини обстрілював наші опорні пункти неподалік Гнутового з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Вдень російсько-окупаційні війська активності не проявляли.

Натомість, з 19:00 до 19:30 з гранатометів різних систем здійснили обстріл позицій українських військ поблизу Красногорівки. Аби придушити вогневу активність ворога, з метою збереження власного життя і здоров’я, нашим військовим довелося на цей обстріл адекватно відповісти.

Близько 9-ї вечора вогневу провокацію із застосуванням кулеметів великого калібру та стрілецької зброї противник влаштував біля Чермалика.

Крім того, приблизно у цей же час обстріляв з міномету калібру 120 мм та автоматичного гранатомету українських військовослужбовців, які виконують бойові завдання поблизу Водяного.

У навчальному центрі Військової служби правопорядку у ЗС України відбувся урочистий випуск інструкторів, підготовлених за програмою курсу «Застосування сили»

Заняття зі слухачами проводили українські та канадські інструктори Військової поліції.

Серед поважних гостей на церемонії випуску був присутній командир об’єднаної оперативно-тактичної групи «ЮНІФАЄР» («Unifier») в Україні підполковник П’єр Леру з головним сержантом місії, керівництво та інструкторсько-викладацький склад навчального центру.

У Збройних Силах України тривають заходи з підготовки особового складу.

На полігоні 79 окремої десантно-штурмової бригади відбулися заняття з бойової підготовки з особовим складом підрозділів бригади територіальної оборони Миколаївської області

Заняття проходили під керівництвом досвідчених інструкторів військових частин Миколаївської області.

Слід зазначити, що окрім відпрацювання практичних завдань з вогневої, тактичної та спеціальної підготовки значну увагу було приділено загальному соціально-психологічному вивченню військово-професійних та моральних якостей військовозобов’язаних, психофізіологічному тестуванню, заняттям з психологічної підготовки, наданню консультаційної допомоги тощо.

На базі 184 Навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершуються заходи з підготовки оперативного резерву першої черги

До навчальної програми входять заняття з основних військових дисциплін, таких як: тактична, вогнева, інженерна підготовки і тактична медицина, а також специфічні для окремих військових спеціальностей дисципліни.

http://mediarnbo.org/2018/12/23/oos-zvedeni-dani-23-grudnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества