Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ООС: зведені дані
– 22 грудня 2018

Минулої доби, 21 грудня, ворожі обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил не припинялися. При цьому, російсько-окупаційні війська декілька разів вели обстріли з мінометів та гранатометів різних калібрів. Захисники України адекватно вели оборонні дії. Обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими оборонцями зі складу підрозділів Об’єднаних сил.

Загалом протягом 21 грудня ворог здійснив 7 прицільних обстрілів позицій захисників України.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська порушили режим тиші тричі.

Об 11:35 з боку окупованого смт Сентянівка ворог випустив декілька мін калібру 120 мм по захисникам Кримського. Пізніше, з 20:15, з цього ж напрямку окупанти випустили ще 13 мін калібру 82 мм та вели обстріли з АГС та великокаліберних кулеметів. Наші оборонці Кримського застосували у відповідь чергові вогневі засоби та придушили ворожу активність.

У цей же час підрозділи Об’єднаних сил поблизу Новотошківського зафіксували розриви 6 ворожих мін калібру 120 мм.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська здійснили 4 прицільні обстріли.

Важке озброєння окупанти тут не застосовували. Поблизу Чермалика, Лебединського, Новомихайлівки та Гнутового захисниками України зафіксовано застосування російсько-окупаційними військами гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Підрозділи Об’єднаних сил декілька разів адекватно застосовували у відповідь штатне піхотне озброєння, не порушуючи Мінських угод.

Втрат внаслідок бойових дій протягом минулої доби серед наших Українських військових немає.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 22 грудня

З початку цієї доби станом на 12:00 з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 1 провокаційний обстріл на приморській ділянці нашої оборони.

Після 03:20 ночі окупанти застосували по наших захисниках Гнутового АГС та великокаліберні кулемети. Ворог вів обстріл з боку окупованого села Заїченко.

Втрат внаслідок бойових дій від початку цієї доби серед наших Українських героїв немає.

Повідомлення Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ проводить на окупованих територіях масштабне командно-штабне навчання з відпрацювання питань управління діями з’єднань, частин і підрозділів під час ведення оборони з подальшим переходом у контрнаступ з метою виходу до адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей.

У рамках навчання до вищого ступеня бойової готовності приведено більшість підрозділів російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. При цьому, у ході навчання передбачено розгортання командних пунктів окремих з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ у нових районах на непідготовленій і незнайомій місцевості. У такий спосіб, російське окупаційне командування намагається досягти максимального наближення проведення заходів бойової підготовки до умов ведення бойових дій.

Водночас російське окупаційне командування проводить серед особового складу т.зв. «роз’яснювальну роботу», що скасування т.зв. «13 заробітної плати», замість якої буде виплачено лише премію у розмірі 5 тис. рос. рублів пов’язано з «непередбачуваними витратами на посилення бойової готовності» нібито у зв’язку з «напруженням ситуації в Україні та можливим наступом ЗС України».

Захисники України – підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію в районі виконання бойових завдань та перебувають напоготові до будь-яких дій з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/12/22/oos-zvedeni-dani-22-grudnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества