Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

ООС: зведені дані
– 20 грудня 2018

19 грудня в районі проведення операції Об’єднаних сил кількість збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ зменшилася практично вдвічі.

Всього за добу по всій ліній бойового зіткнення в штабі операції нарахували 7 прицільних обстрілів з боку противника. Для порівняння: попередньої доби таких обстрілів було 13.

Усі випадки порушення противником режиму перемир’я фіксувалися на Донецькому напрямку, водночас міномети заборонених калібрів ворог не застосовував.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська активності не проявляли. Там минулої доби не зафіксовано жодного пострілу з боку противника.

Донецький напрямок

7 випадків відкриття противником вогню в бік опорних пунктів Об’єднаних сил відбулося за вчорашню добу. Попри те, що артилерія російсько-окупаційними військами не застосовувалася, противник неодноразово вдавався до збройних провокацій із застосуванням станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великих калібрів та стрілецької зброї.

Перший ворожий постріл там пролунав вчора вранці, в районі Новотроїцького. Більш ніж півгодини, зі сторони окупованого Докучаївська противник вів вогонь в бік наших позицій із застосуванням СПГ.

Згодом, об 11:16 зафіксовано ворожий вогонь з кулеметів та стрілецької зброї на підступах до Чермалика.

Після цього окупант переніс вогневий вплив в інші райони. Так, з 14:05 і до 14:50 противник обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил з кулеметів в районі Новомихайлівки.

Також фіксувалися ворожі постріли біля Павлопіля.

Оборонні укріплення Об’єднаних сил в районі згаданого населеного пункту були обстріляні двічі, із застосуванням автоматичних гранатометів та іншої піхотної зброї.

Вже надвечір, з 20:00 і до 21:40 відбулося ще дві вогневі провокації з боку російсько-окупаційних військ, цього разу неподалік Мар’їнки і Красногорівки.

Всього за добу в районі відсічі та стримування російської агресії у Донецькій і Луганській областях сталося 7 збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ. Усі обстріли були прицільними, тож підрозділи Об’єднаних сил 6 разів відповідали противнику з чергових вогневих засобів.

Минулої доби, внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не зазнав поранення.

Від початку поточної доби, станом на 12:00 в районі проведення операції Об’єднаних сил обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не фіксувалося, ситуація перебуває під повним контролем українських військових.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ посилює психологічний тиск на населення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Зокрема, у громадських місцях інтенсивно поширюються чутки про нібито «наміри України застосувати хімічну зброю на Донбасі».

Водночас російські кадрові офіцери-пропагандисти активізували роботу з нав’язування суспільству антиукраїнських настроїв, у т.ч. під час проведення у загальноосвітніх навчальних закладах занять з правил поведінки у разі оголошення хімічної тривоги та активізації бойових дій. Інформаційна кампанія супроводжується заявами представників російських окупаційних адміністрацій про нібито плани українських спецслужб проводити диверсії на екологічно небезпечних підприємствах поблизу лінії зіткнення сторін, з подальшим звинуваченням у злочинах Росії.

Зазначені, а також інші психологічні акції російський окупаційний режим використовує для виправдання значних фінансових витрат на проведення т.зв. «мобілізаційних заходів» і скасування, нібито у зв’язку із воєнною загрозою, більшості соціальних програм, обіцяних у ході т. зв. «виборчої кампанії» у листопаді цього року.

Слава захисникам України! Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2018/12/20/oos-zvedeni-dani-20-grudnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества